Viktor&Rolf presenta la primera desfilada mundial de la seva línia bridal a BBFW 2022

Fundada el 1993, la marca de luxe creada pels artistes Viktor Horsting i Rolf Snoeren és una de les més famoses del món de l’alta costura pel seu característic ADN avantguardista, caracteritzat per l’espectacular fusió entre art i disseny. La firma presentarà la primera desfilada mundial de la seva línia Viktor&Rolf Mariage, dedicada exclusivament a les núvies, en què mostrarà les creacions de la temporada primavera/estiu 2023 al costat d’una cuidada selecció de peces icòniques de les seves col·leccions d’alta costura i de vestits de la línia Mariage.

Els artistes de la moda Viktor Horsting i Rolf Snoeren presentaran la primera desfilada mundial de la seva línia ‘bridal’ durant la Barcelona Bridal Night, la nit de gala del saló Barcelona Bridal Fashion Week que es ratifica, un any més, com a referent mundial de moda nupcial. La desfilada -que és també la primera que la firma realitza a Espanya- tindrà lloc el dimecres 20 d’abril, al Centre d’Investigacions i Activitats Artístiques Xavier Corberó.

Viktor Horsting i Rolf Snoeren (1969, Països Baixos) es van conèixer a principis dels 90 durant els seus estudis a l’Acadèmia d’Art i Disseny d’Arnhem, on van entaular una amistat que desembocaria en la creació de la seva marca. Com a artistes de la moda, el duet holandès destaca no només per la capacitat d’innovació i transgressió, sinó també per combinar moda, art i filosofia.

El seu debut al món de la moda nupcial es remunta al 2017, quan van presentar la seva primera col·lecció dedicada a les núvies: una exploració dels elements icònics de Viktor&Rolf inspirats en les influències de l’alta costura clàssica, amb un enfocament modern i glamurós. Anteriorment, el bridalwear ja era present a les col·leccions de la maison que va firmar el vestit de núvia de la princesa Mable d’Orange-Nassau. “Sempre ens ha fascinat el vestit de núvia perquè és com una història, un petit univers en ell mateix. És una icona d’un dels moments més meravellosos de la vida” afirmen Horsting i Snoeren.

Per a la desfilada de la Barcelona Bridal Night, Viktor&Rolf estan preparant una presentació inspirada en les influències de l’alta costura amb un toc surrealista i característic de la marca, que dóna com a resultat una visió audaç de la seva atractiva gamma nupcial de dissenys escultòrics i romàntics, complementada amb peces d’alta costura d’avantguarda i d’altres dotades de volums grans i lleugers que reflecteixen la perspectiva dels dissenyadors, sempre a la recerca dels límits de la transformació. Sobre la seva propera participació a l’esdeveniment, els dissenyadors han declarat: “Estem encantats de ser part de BBFW i de mostrar la nostra primera desfilada Mariage a Barcelona”.

Segons Estermaria Laruccia, directora de la BBFW, “Viktor Horsting i Rolf Snoeren encaixen a la perfecció en la nostra idea de moda: a cadascun dels seus vestits aconsegueixen plasmar un concepte de ‘bellesa’ que va molt més enllà de l’estètica per endinsar-se de ple al món d’art, creativitat i experimentació, amb l’elegància, la cura i el rigor d’una firma acostumada a dominar tant l’alta costura com el prêt-à-porter. No podem estar més orgullosos de la seva presència aquí, que sens dubte portarà més innovació, art i cultura al món de la moda nupcial i la fira”.

Sobre Viktor & Rolf
Viktor&Rolf és la casa de moda de luxe d’avantguarda fundada el 1993 pels artistes de la moda Viktor Horsting i Rolf Snoeren. Àmpliament reconeguda i respectada per la seva provocativa alta costura i el glamour conceptual, la firma té com a objectiu crear una bellesa espectacular i una elegància inesperada a través d’un enfocament poc convencional de la moda.

La firma presenta des de fa més de vint anys les seves creacions exclusives a la Setmana de la Moda de París, des de la primera col·lecció d’alta costura a la primavera/estiu de 1998, amb dissenys que evoquen el seu característic esperit provocatiu impregnat de contrastos surrealistes. Amb Mariage, Viktor&Rolf presenta les col·leccions de núvia de luxe, creada arran d’una exploració d’elements icònics inspirats en les influències de l’alta costura clàssica.

Els dissenyadors també firmen la col·lecció Viktor&Rolf Mister Mister per a l’home, que representa una extensió del seu estil personal, un reflex en clau íntima de la roba de vestir amb un toc lúdic. Les línies de luxe de Viktor&Rolf també inclouen la col·lecció Viktor&Rolf Tulle, l’exclusiva línia d’òptica Viktor&Rolf Vision i un catàleg que reuneix algunes de les fragàncies més venudes del món com Flowerbomb, Spicebomb i Bombon.

Sobre BBFW
Organitzat per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, celebrarà la seva propera edició entre el 20 i el 24 d’abril de 2022 al recinte firal de Plaça d’Espanya amb l’oferta de grans firmes i joves talents de tot el món. A més de la passarel·la, que acollirà les desfilades d’una trentena de dissenyadors entre el 20 i el 23 d’abril, l’organització comptarà amb l’oferta de més de 300 firmes, 74% internacionals de 25 països al trade fair, que del 22 al 24 d’abril connectarà els expositors amb els compradors, impulsant els negocis i el networking a l’àmbit internacional.

Barcelona, ​​17 de març de 2022

Fotos de la darrera edició aquí

Mª Gloria Dilluvio
609 73 47 70 – 93 233 21 72
gdilluvio@firabarcelona.com

Eva Martín – XXL
93 452 65 00
eva@xxlcomunicacion.com