Una trentena d’empreses espanyoles a Expo ANTAD & Alimentaria Mèxic

Del 16 al 18 de març, una trentena d’empreses espanyoles participen a Expo ANTAD & Alimentaria Mèxic, la fira més important del sector de l’alimentació i el retail a Llatinoamèrica. L’esdeveniment reuneix 2.400 firmes d’arreu del món i espera rebre la visita de 43.000 professionals de 45 països.
El saló, que se celebra a Guadalajara (Mèxic), és fruit de l’acord entre ANTAD, principal associació de punts de venda del país asteca, amb Alimentaria Exhibitions, companyia de Fira de Barcelona organitzadora d’Alimentaria, entre altres esdeveniments.
En aquesta edició, Expo ANTAD & Alimentaria Mèxic és aparador de les últimes tendències del sector amb la presentació de més de 600 novetats i amb una destacada presència internacional amb expositors de la Xina, Corea, Portugal, Indonèsia, Itàlia i Perú.
El pavelló espanyol de l’ICEX està integrat per una trentena d’empreses procedents de Còrdova, Jaén, Barcelona, Ciudad Real, Madrid, Navarra, Àlaba, Balears, Castelló, Conca, Girona, Granada, La Rioja, Pontevedra, Salamanca, Sevilla, València, Valladolid i Saragossa.
L’objectiu de la seva participació és accedir al mercat centreamericà, una de les principals destinacions de les exportacions agroalimentàries espanyoles que l’any passat van superar els 328 milions d’euros, un 33% més que el 2014, segons dades de l’ICEX. El brandi (48,9 milions d’euros), l’oli d’oliva (47 milions d’euros) i els vins amb DO (32 milions) van ser el 2015 els productes espanyols més demandats al mercat mexicà.
Barcelona, març de 2016