Un renovat Graphispag posarà el focus en el servei i el producte gràfic acabat

Graphispag canvia i s’adapta a les noves necessitats de les empreses gràfiques i d’altres usuaris d’aplicacions impreses. En la seva propera edició -que tindrà lloc del 21 al 24 de març de 2017 al recinte de Gran Via- el Saló Internacional de la Indústria de la Comunicació Gràfica posarà el focus en els serveis i productes acabats, integrant, per primer cop amb presència física a la fira, solucions d’impressió específiques per al packaging, el retail, el món editorial i el tèxtil. Així mateix, les empreses gràfiques trobaran coneixement i assessorament sobre models de negoci, tecnologia, així com productes i serveis innovadors amb els quals modernitzar la seva activitat i arribar a nous clients.
Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb Graphispack Associació, Graphispag 2017 es reivindica com a plataforma de permanent contacte amb el mercat capaç de propiciar el negoci, el coneixement i el networking entre tots els actors que participen en la cadena de valor del producte imprès. Per a això aplegarà fabricants i subministradors de tecnologia i suports, impressors i empreses de serveis de comunicació gràfica i visual, i professionals d’altres sectors de demanda no només durant els dies de celebració de la fira sinó també en diferents fòrums i esdeveniments itinerants que tindran lloc entre edicions.
Reptes plantejats des de la demanda
El director de la Unitat de Negoci de Tecnologia industrial i packaging de Fira de Barcelona, ​​Xavier Pascual, assenyala: “Volem ampliar l’ecosistema natural de la indústria gràfica, atraient prescriptors i professionals de sectors usuaris de tot tipus de productes impresos. Aquesta demanda serà la que presenti les seves necessitats reals a Graphispag, la qual llanci reptes als proveïdors d’impressió i la que impulsarà la innovació “.
En aquest sentit, Graphispag aposta per esdevenir aparador de les aplicacions gràfiques més avançades i de tot el potencial de comunicació que ofereix la impressió. “El visitant podrà veure producte acabat, exemples reals del que la indústria gràfica pot fer amb l’última tecnologia i suports exposats”, explica Pascual. Així mateix, el saló incorporarà als seus elements gràfics, publicitat i ambientació diferents novetats en impressió, tintes, materials i acabats.
Àrees amb solucions sectoritzades
Graphispag ha iniciat ja contactes i entrevistes amb diferents col·lectius relacionats amb el packaging, el retail i interiorisme, el món editorial, el disseny i la publicitat, el gran format i els serveis gràfics per conèixer les seves necessitats i aconseguir el seu suport per a connectar amb l’oferta de la indústria de la comunicació gràfica i visual. D’aquesta manera, s’han constituït grups de treball formats per empreses subministradores, impressors, i representants de la demanda final per definir els continguts dels espais i activitats del saló, a més de plantejar l’agenda d’actes i esdeveniments que es desenvoluparà abans i després de la celebració de Graphispag.
Així, Graphispag 2017 inclourà quatre espais on es mostraran solucions d’impressió específiques per al sector del packaging i les etiquetes; el retail i la decoració de comerços i establiments d’hostaleria; la indústria editorial; i el tèxtil. Xavier Pascual justifica l’elecció d’aquests sectors: “Són els que poden incorporar més ràpid les innovadores propostes de valor afegit que els fa el sector gràfic perquè són habituals usuaris dels seus productes, però cal propiciar que les descobreixin i les comprenguin i aquesta és la missió de Graphispag “. Aquestes zones aniran acompanyades d’un programa de presentacions sobre tendències, casos d’èxit i reptes d’impressió presentats per clients finals i un espai de networking per promoure els contactes de la demanda amb impressors i subministradors.
L’empresa de serveis gràfics
Graphispag també es renova i s’adapta a la nova realitat de les empreses i professionals de les arts gràfiques, tradicional visitant del saló. En aquest sentit, prepara continguts formatius a mida i espais de networking orientats a donar a conèixer nous models de negoci, usos diferents de la maquinària, i productes i serveis de valor afegit que suposen oportunitats per créixer. D’aquesta manera, s’organitzaran les Graphispag Talks sobre temes relacionats amb la gestió, el màrqueting, les tendències i la comercialització. Hi haurà, també, una àrea de comunicació i disseny amb programari de disseny i gestió i activitats concretes per a dissenyadors i professionals del màrqueting i la publicitat, així com una zona per mostrar innovacions gràfiques aplicables a la indústria com la impressió funcional o la 3D, entre d’altres.
Tot això complementat amb l’assessorament i l’oferta dels subministradors de maquinària, tecnologia, suports i consumibles per a la indústria gràfica que participaran al saló, que se sumaran al nou model firal que proposa Graphispag i que suposa un canvi en la relació amb el client, presentant aplicacions reals i creant una plataforma d’intercanvi d’informació, contactes i experiències entre tots els agents de la cadena de valor del producte imprès des del generador de contingut fins a la demanda final. Amb aquest plantejament, Graphispag preveu superar les 200 empreses i ocupar 10.000m2 al recinte de Gran Via.
Així mateix, en la nova proposta de valor per a la indústria gràfica, Graphispag deslocalitza temporal i geogràficament la seva acció i l’estén més enllà dels dies de celebració de la fira. El saló seguirà potenciant la interacció entre fabricants, impressors i sectors de demanda organitzant trobades sectorials i esdeveniments en diferents ciutats i participant en fires monogràfiques. Entre els seus projectes més immediats hi ha la creació de l’àrea de serveis gràfics dirigida a la indústria editorial dins de la fira Liber o l’àrea de retail i decoració d’interiors per al sector de l’hostaleria i restauració a Hostelco. En tots dos casos s’exposaran, de la mà dels subministradors i els impressors, aplicacions de comunicació gràfica i visual pensades per a empreses d’aquests àmbits i es desenvoluparan conferències per donar a conèixer les possibilitats que avui ofereix la indústria gràfica en aquests sectors.
Xavier Pascual conclou: “Pensem que aquest Graphispag pot ser un revulsiu, convertint-se en una plataforma permanent que posi en valor tot el seu potencial i que aglutini a tots els implicats en la cadena de valor del producte imprès. Amb això esperem moure la innovació i contribuir al creixement de la indústria de la comunicació gràfica “.
Barcelona, juliol de 2016