Un Hispack més gran exhibeix la força de la indústria del packaging i suma a la seva oferta procés i logística

Del 8 al 11 de maig, Hispack articularà el major ecosistema al voltant del packaging del mercat ibèric, sumant també procés i logística a la seva oferta comercial i activitats. La fira aplegarà 750 expositors directes –la qual cosa suposa més de 1.400 empreses representades–, en prop de 39.000m2 nets, creixent més d’un 20% en nombre d’estands i un 12% en superfície ocupada respecte a la convocatòria de 2015.

Hispack –que ocuparà tres pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona–, posarà el focus en la innovació, oferint solucions de packaging, procés y logística a mida per a fabricants i distribuïdors d’alimentació, begudes, química, farmàcia, cosmètica, perfumeria o drogueria, bens d’equip, entre d’altres sectors industrials i de consum.
En la seva proposta de valor, Hispack 2018 abordarà estratègicament el packaging tenint en compte tot el seu cicle de vida i les seves interconnexions amb altres processos productius i amb la cadena de subministrament. En aquest sentit, el saló presentarà el packaging com a motor econòmic i element clau en la transformació digital de la indústria.
Com a novetat, Hispack crearà diverses àrees d’activitats formatives en què visualitzaran i plantejaran respostes a quatre grans reptes immediats que ha d’assumir el packaging: la sostenibilitat, l’automatització i digitalització, la logística i la millora de l’experiència d’ús.
Paral·lelament, Hispack coincidirà de nou en dates i recinte amb FoodTech Barcelona, que mostrarà tots els aspectes de la fabricació d’aliments i amb el nou esdeveniment de tecnologia aplicada a la ramaderia Livestock Fòrum. Així, els professionals de la indústria alimentària poden trobar en aquestes cites firals solucions que van des de l’ingredient, als processos de producció passant pel packaging i l’arribada al punt de venda.

Més expositors i internacionalitat

L’aposta d’Hispack d’incrementar la presència dels sectors de maquinària de procés i logística a la seva oferta comercial ha tingut una excel·lent acollida i s’ha traduït en un creixement notable d’expositors d’aquestes especialitats respecte el 2015. També cal destacar la creació d’un sector dedicat a l’automatització i digitalització en el qual participen més de 40 empreses.
Aquest any els sectors vinculats a la maquinària i accessoris per a la fabricació d’envasos i embalatges, equips de procés, embotellat o codificació i marcatge suposaran més de la meitat dels expositors de la fira. Les firmes de matèries primeres representen el 30% dels estands confirmats. També s’evidencia un creixement d’empreses en l’àrea Premiumpack, dedicada a proveïdors de materials, acabats i packaging per a productes de gamma mitjana-alta especialment per als segments d’alimentació gourmet, begudes, cosmètica i perfumeria i farmàcia. Empreses de PLV, d’enginyeria, consultoria i serveis, associacions i entitats, així com signatures de recuperació i reciclatge completen l’oferta comercial del saló.
Alhora, Hispack preveu créixer en internacionalitat, amb gairebé la tercera part dels seus expositors directes procedents de l’exterior. Fins al moment participen a la fira empreses de 22 països. Després d’Espanya, el país que aporta més empreses fins al moment és Turquia, seguit d’Itàlia, Alemanya, França, Països Baixos, Portugal i la Xina.
La presència de més marques internacionals confirma que el mercat espanyol del packaging, torna a ser atractiu pel dinamisme de la demanda, així com el paper i capacitat d’Hispack a l’hora d’atreure professionals d’altres mercats exteriors per proximitat geogràfica i cultural, principalment d’Europa (amb Portugal al capdavant), Llatinoamèrica i països de la Mediterrània. En la seva previsió global de visitants, Hispack conjuntament amb FoodTech Barcelona preveu superar els 38.000 assistents, 4.000 d’ells internacionals.

Programes de compradors

Hispack juntament amb FoodTech Barcelona ha arribat a un acord amb AMEC, l’Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades, per dur a terme accions de promoció directa en nou països (Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú, Algèria, Marroc, Tunísia, Turquia, Polònia) per tal d’identificar compradors amb projectes concrets als quals convidar a la fira. Amb aquest programa de compradors internacionals convidats directament per l’organització s’esperen agendar més d’un miler d’entrevistes de negocis amb els expositors. També s’està treballant conjuntament en l’organització de missions comercials a altres onze mercats amb potencial de creixement com ara EE.UU, Argentina, Iran, Índia, Indonèsia, Tailàndia, Ghana, la Xina, Filipines, Vietnam i Sud-àfrica.
Igualment les delegacions internacionals de Fira de Barcelona, especialment les de Portugal, França, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit estan realitzant una important campanya de promoció per atreure professionals europeus.
Hispack també compta amb un programa de compradors nacionals a través del qual es convidarà directament a més d’una vintena de fabricants de producte final amb projectes d’inversió a curt termini, que podran mantenir trobades agendades amb expositors.

Hispack challenges

Enmig de la zona expositiva, es construiran quatre grans àrees englobades sota la denominació Hispack challenges, en què es desenvoluparan les activitats formatives i de networking d’acord amb els quatre grans reptes definits aquest any (sostenibilitat, automatització i digitalització, logística i experiència d’ús). Cadascuna d’aquestes àrees tindrà un programa específic de conferències i taules rodones en què intervindran ponents de primer nivell i on primaran l’explicació de casos d’èxit. També s’habilitaran zones per al networking complementades amb espais per a l’exposició de productes i projectes de packaging innovadors, tallers i demostracions.
En l’apartat dedicat a l’experiència d’ús, Hispack incorporarà l’àrea Graphispag en la qual es podran veure i conèixer les últimes aportacions de la indústria gràfica al món del packaging. Aquí hi participaran empreses subministradores amb exemples d’aplicacions impreses i acabats específics per a envasos, embalatges i PLV, així com empreses de serveis gràfics. El saló també comptarà amb un Corner de conferències especialitzat en packaging i retail a càrrec de Graphispack Associació on es parlarà de tendències, casos d’èxit i solucions. A més, en el marc d’Hispack tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels Premis Líderpack 2017.
Barcelona, febrer de 2018