Trobada mundial sobre medicina tradicional xinesa

El recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acull, els dies 25 i 26 de setembre, el Congrés Mundial de Medicina Tradicional Xinesa (WCCM). Congrega un miler d’experts de 35 països per debatre sobre els avenços d’aquesta especialitat ancestral.
La trobada compta amb un complet programa científic, amb més de 190 ponències, workshops i reunions professionals. Presenta les últimes tècniques utilitzades en la medicina tradicional xinesa, com l’acupuntura, la fitoteràpia o l’auriculoteràpia. Aborda també, entre altres temes, els beneficis que es deriven de la integració de la medicina tradicional amb la convencional per a la prevenció i tractament de malalties.
D’entre totes les tècniques tradicionals aplicades a l’àmbit de la salut, la medicina xinesa és la que més es practica al món per l’efectivitat dels seus tractaments i pel creixent nombre de persones que prefereixen ser tractades amb teràpies poc invasives i sense efectes secundaris.
Actualment, hi ha més de 120.000 professionals de la medicina tradicional xinesa i acupunturistes, i el nombre de pacients europeus que utilitzen aquest tipus de tractaments ha superat els 5 milions per any. Espanya és un dels països pioners dins el marc europeu en formació i promoció d’especialistes en aquest camp.
El congrés està organitzat per la World Federation of Chinese Medicine Societies amb la col·laboració de la Fundació Europea de Medicina Tradicional Xinesa.
Barcelona, setembre de 2015