Tardor firal d’innovació, indústria 4.0 i salut

La celebració aquesta setmana de l’ESC Congress, el congrés de cardiologia més important del món, ha donat el tret de sortida al calendari del segon semestre de Fira de Barcelona, que arriba amb novetats i un gran volum d’activitat: 35 salons i esdeveniments en agenda, entre els quals destaquen els relacionats amb la indústria més tecnològica i el camp de la salut.
En concret, Fira llançarà la Barcelona Industry Week, plataforma firal relacionada amb la innovació i l’anomenada quarta revolució industrial, que reunirà simultàniament vuit esdeveniments professionals del 2 al 6 d’octubre al recinte de Gran Via: Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, World Chemical Summit, World Congress of Chemical Engineering, “Smart Chemistry, Smart Future”, In(3D)ustry (impressió 3D) i IOT Solutions World Congress (Internet de les Coses). En conjunt, reuniran a un miler d’empreses expositores, 850 ponents i més de 50.000 visitants.
Dels esdeveniments del segon semestre també destacarà la celebració d’Smart City World Congress i Smart Mobility World Congress, Piscina & Wellness Barcelona, Barcelona Games World, Saló Nàutic de Barcelona, World Routes, IBTM World, Arnold Classic Europe i Saló del Manga, entre d’altres.
Durant la segona meitat de l’any es produirà així mateix una important concentració d’esdeveniments mèdics i tecnològics. Després del Congrés Europeu de Cardiologia, el segueixen els congressos organitzats per la Societat Europea de Cardiologia (UEG Week amb més de 10.000 especialistes), la Societat de Cremats i de Ressonància Magnètica, així com les trobades corporatius de les multinacionals tecnològiques SAP i VM Ware.
Creix la presència a l’exterior
Fira de Barcelona continuarà aquesta tardor impulsant la seva presència a l’exterior. En total, en el segon semestre es coorganitzaran cinc salons en altres països: Smart City Expo a Kyoto i per primera vegada també a Buenos Aires; i dos nous certàmens a Cuba relacionats amb les energies renovables i la seguretat (Energies Renovables i Securtec); a més de serveis de consultoria en diversos països.
Barcelona, setembre de 2017