Smart City Expo World Congress 2019 serà l’esdeveniment més sostenible i inclusiu

Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment líder mundial sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona del 19 al 21 de novembre, no només impulsarà el desenvolupament de ciutats més habitables, sostenibles i inclusives, sinó que ho farà predicant amb l’exemple. En la seva edició de 2019, SCEWC durà a terme dues iniciatives -Towards Zero Waste i Towards Inclusivity- centrades en convertir-se en una referència internacional de l’organització sostenible i inclusiva d’esdeveniments.

La iniciativa Towards Zero Waste implementarà la desmaterialització (reemplaçament dels suports tradicionals físics), la recollida selectiva de residus, la reutilització de materials, així com la compensació d’emissions per fer que el saló sigui el més sostenible possible. Les accions incloses al pla comprenen l’eliminació de plàstics d’un sol ús, l’eliminació del malbaratament d’aliments, la reutilització de materials, incloses les acreditacions, la recollida selectiva d’escombraries, la desmaterialització i digitalització de les eines de l’esdeveniment (App de l’esdeveniment, facturació electrònica, quiosc electrònic i racó de premsa digital) i la compensació d’emissions de carboni.

Entre les iniciatives d’aquest any també s’inclou un projecte per invertir tot el benefici provinent de les vendes de marxandatge del saló en la reforestació del poble de Traid a Guadalajara (Espanya). La iniciativa es durà a terme juntament amb CO2 Revolution, una startup espanyola que ha desenvolupat una llavor intel·ligent (Iseed), que es pot llançar des de drones. Aquesta nova tecnologia permet la reforestació de grans extensions de terra en hores i a baix cost. Aquest mètode innovador també permet el monitoratge del creixement de l’ecosistema.

La iniciativa Towards Zero Waste de SCEWC està en marxa des de 2015 i durant l’edició de 2018 va evitar la generació de més de 15.300 kg de residus (un 190% més que el 2017), va garantir la recollida selectiva de 10.740 kg de residus (un increment del 253% respecte a 2017), va aconseguir reutilitzar 23.000 m2 de moqueta i va compensar 181,25 tones d’emissions de CO2.

Towards Inclusivity
Aquest any, SCEWC també se centrarà en la inclusió a través del nou projecte Towards Inclusivity que té com a objectiu garantir que l’esdeveniment sigui accessible per a tots els assistents, i que tots els col·lectius se sentin representats i tinguin veu. Aquesta iniciativa reforça l’objectiu de l’esdeveniment de fer que les ciutats siguin més inclusives i inclou accions com proporcionar patinets elèctrics a les persones amb mobilitat reduïda per garantir que es puguin moure per tot el recinte sense dificultats, reservar espais privilegiats per a cadires de rodes i patinets a totes les sales del Congrés i als food courts de l’esdeveniment i organitzar visites guiades per a persones amb discapacitat visual.

A més, SCWEC també continuarà treballant per reduir la bretxa de gènere en augmentar la representació de les dones al Congrés i dedicar sessions específiques a la igualtat. La diversitat cultural i religiosa també serà un focus principal de la iniciativa i l’esdeveniment proporcionarà sales d’oració, adaptades a totes les necessitats i kits d’oració per a les ablucions als assistents, i oferirà una varietat de menús de menjar amb halal, kosher i vegetarià / vegà.

Barcelona, 6 de novembre de 2019

Folc Lecha
+34 932 333 555
flecha@firabarcelona.com