Smart City Expo torna a Argentina amb el focus posat en la transformació social

Des d’aquest dimecres i fins divendres la ciutat argentina de Santiago del Estero acull una nova edició internacional de Smart City Expo. L’esdeveniment sobre innovació urbana reunirà prop de 80 ponents i més de 150 empreses, governs i institucions que reivindicaran el paper de l’economia del coneixement a l’hora de transformar les ciutats.

Organitzat per Fira de Barcelona i amb el Govern de la Província de Santiago del Estero com a amfitrió, l’esdeveniment, que se celebrarà al recinte Nodo Tecnológico, tornarà a ser l’espai d’intercanvi i debat de referència al país i a la regió del Cono Sur sobre el desenvolupament i la transformació urbana, posicionant-se com a plataforma de coneixement, treball i col·laboració per al futur de les comunitats.

Així, i sota el lema “Economia del Coneixement per a la Transformació Social”, la segona edició de Smart City Expo Santiago del Estero té per objectiu impulsar iniciatives que accelerin la transició cap a districtes urbans i rurals intel·ligents, productius, sostenibles i centrats en les persones de tota Argentina.

Per fer-ho possible, l’eix central de l’esdeveniment serà el congrés que ha programat una seixantena de sessions per compartir experiències, idees i bones pràctiques al voltant de sis temàtiques: Comunitats Sostenibles, Comunitats que Cuiden, Comunitats que Innoven, Comunitats que Produeixen Sosteniblement, Comunitats Participatives i Comunitats que Eduquen en el Present i per al Futur.

Hi prendran part una vuitantena d’experts, entre els que destaca Guillermo Peñalosa, president i fundador de 8 80 Cities, una entitat amb seu al Canadà que promou projectes de transformació urbana i mobilitat sostenible com a mitjà per construir societats més saludables i comunitats més equitatives.

Punt de trobada en innovació 

De la seva banda, l’àrea expositiva comptarà amb la participació  d’empreses, organitzacions i governs que exhibiran solucions intel·ligents ja implementades amb èxit. Entre elles, hi ha companyies com Aerolíneas Argentinas, Arsat, Aws, Fortinet, Toyota, NEC o YPF. A més, institucions com World Bank i UN Habitat desenvoluparan activitats paral·leles de formació.

En el marc del saló també se celebrarà el consell regional del Norte Grande que, reuneix els representants governamentals de les províncies del Nord Oest i el Nord Est d’Argentina per tal d’abordar temes estratègics i d’interès comú dels dos territoris.

Fira de Barcelona, marca global

Aquest 2023, la institució firal barcelonina celebra vuit salons a l’exterior, set són edicions internacionals de Smart City Expo World Congress, la cimera líder mundial solucions urbanes intel·ligents que anualment organitza Fira de Barcelona.

Tres ja s’han celebrat, Smart City Expo Curitiba (22-24 de març), Smart City Expo Latam Congress (23-25 de maig), Smart City Expo Bogotà (31 de maig – 2 de juny); i tres més ho faran els propers mesos, Smart City Expo USA (3-4 d’octubre); Smart City Expo Doha (10-11 d’octubre) i Smart City Expo Shanghai (12-14 d’octubre). Fira de Barcelona també ha coorganitzat HostelCuba, el saló sobre restauració, hoteleria i serveis turístics, que va celebrar la seva quarta edició el passat mes de maig a l’Havana.

Barcelona, 12 de juny de 2023

Albert Sas i Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com