Smart City Expo tanca la seva primera edició a Curitiba superant totes les expectatives

La ciutat brasilera de Curitiba ha tancat la primera edició de Smart City Expo amb gran èxit de participació. La cita, organitzada per Fira de Barcelona en col·laboració de la consultora sobre ciutats intel·ligent ICITIES i el suport de la ciutat de Curitiba i el centre de convencions i negocis i partner estratègic WTC Curitiba, ha estat un punt de trobada entre 50 ciutats del Brasil i Amèrica Llatina, congressistes de 25 països i la participació de 84 ponents i moderadors nacionals i internacionals.
La primera edició d’Smart City Expo Curitiba ha tancat portes superant totes les expectatives i ha reunit un total de 5.577 professionals acreditats en els dos dies que ha durat el certamen. Les prop de 30 sessions realitzades sobre Tecnologia Disruptiva, Governança, Innovació Digital i Desenvolupament Econòmic i Ciutats Sostenibles del Futur han registrat un gran seguiment entre els visitants que han omplert la pràctica totalitat de l’aforament de les sales del recinte d’Expo Renault Barigui.
Sota el concepte “Innovació com a motor econòmic per al desenvolupament”, un total de 50 alcaldes de ciutats brasileres i alguns països com Colòmbia o Perú, han participat en la primera edició del congrés dialogant i posant en comú els desafiaments que actualment afronten les ciutats en l’era digital.
També l’àrea expositiva del congrés i l’Smart Plaza han estat molt concorregudes i han generat gran quantitat de contactes entre empreses i institucions del sector smart city local i internacional. En aquest sentit, s’ha signat acord de cooperació entre Assespro (Federació Nacional de les Empreses de Programari), IBQP (Institut Brasiler de Qualitat i Productivitat) i icities Smart City Solutions per a la realització d’un Observatori Brasiler de Ciutats Intel·ligents amb seu a Silicon Valley, San Francisco.
Internacionalització consolidada
Juntament amb Curitiba, Smart City Expo s’ha celebrat ja a 10 ciutats de tot el món, entre les quals destaquen Pobla, Buenos Aires i Istanbul. La vuitena edició de Smart City Expo World Congress se celebrarà del 13 al 15 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.
Barcelona, 3 de març de 2018