Smart City Expo se celebra a Bogotà per impulsar les ciutats intel·ligents a Llatinoamèrica

Smart City Expo Bogotà 2013 inicia demà la seva primera edició a la capital colombiana amb la finalitat d’aportar iniciatives intel·ligents que permetin el desenvolupament sostenible de les ciutats del futur. L’organització de l’esdeveniment és fruit de la col¿laboració entre Fira de Barcelona i Corferias, amb el suport i la participació de l’alcaldia de Bogotà, per presentar les oportunitats de negoci que ofereix aquest sector emergent. Del 2 al 4 d’octubre es donaran cita líders acadèmics, governamentals i empresarials decidits a aconseguir un futur més smart.
Smart City Expo traspassa fronteres gràcies a l’acord de Fira de Barcelona amb Corferias (Centre Internacional de Negocis i Exposicions de Bogotà) -líder en l’organització firal a Sud-Amèrica-  i l’alcaldia de la ciutat. Per al director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, la cita a Colòmbia “s’emmarca dins de l’estratègia de Fira de potenciar l’organització d’esdeveniments en aquells països de més creixement i oportunitats. En el cas de Smart City Expo Bogotà 2013, la voluntat de la institució és col·laborar amb una les ciutats que més aposten per les iniciatives smart”.
La trobada a Bogotà constarà d’un congrés internacional que plantejarà el repte que suposa transformar les ciutats en llocs que utilitzen la tecnologia per incrementar la qualitat de vida dels ciutadans de manera sostenible. També, hi haurà un àrea d’exposició on es mostraran les últimes aplicacions i tecnologies d’aquest àmbit. A més, l’esdeveniment comptarà amb la participació del Ministre de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de Colòmbia, Diego Molano; el Ministre de Modernització de la ciutat autònoma de Buenos Aires (Argentina), Andrés Ibarra, la Presidenta de la Cambra de comerç de Bogotà, Mónica De Greiff i l’alcalde de Bogotà, Gustavo Petro, entre uns altres.
Colòmbia és un país en profunda transformació que està experimentant un important creixement econòmic, lligat a la millora de la qualitat de vida i a l’aparició d’una classe mitjana cada vegada més nombrosa. A més, és un dels principals països escollits pel World Bank per desenvolupar els seus projectes a Llatinoamèrica. En aquest context, Bogotà és una de les ciutats colombianes que concentren els principals projectes en matèria de ciutats intel·ligents.
Tercera edició més internacional
Smart City Expo World Congress, que se celebrarà en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 19 al 21 de novembre, segueix avançant en el seu paper de cimera mundial de ciutats intel·ligents. La que serà la seva tercera edició està caracteritzada per l’increment notable de participació internacional amb delegacions de 21 països i més de 100 ciutats amb representació institucional. Això posa de manifest l’aposta decidida d’un nombre creixent de països per un desenvolupament urbà sostenible i l’impuls definitiu de les ciutats intel¿ligents.
Organitzat per Fira de Barcelona, Smart City Expo World Congress és l’esdeveniment de referència internacional sobre ciutats intel·ligents. En la seva última edició, va reunir a més de 250 ponents, 100 ciutats dels cinc continents, i més de 7.00O visitants de 82 països.
Barcelona, 1 d’octubre de 2013