Smart City Expo Latam se centrarà en les aliances per al progrés i la reactivació d’Amèrica Llatina

Des d’avui i fins dijous, la ciutat de Mérida (Mèxic) acull una nova edició d’Smart City Expo Latam Congress (SCELC), el principal esdeveniment sobre innovació urbana d’Amèrica Llatina. Amb la participació de més de 300 ciutats, 300 ponents i 200 empreses i institucions, la seva celebració forma part de l’estratègia internacional de Fira de Barcelona que promou l’obertura de nous mercats a les empreses europees i la reactivació econòmica local.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració del govern estatal del Yucatán, la setena edició de SCECL té lloc al Centre de Convencions Siglo XXI de la ciutat de Mérida amb l’objectiu de generar aliances per a la recuperació d’Amèrica Llatina que enforteixin el seu desenvolupament econòmic, social i ambiental. Sota el lema ‘Activar, Actuar, Accelerar’, el programa del congrés girarà al voltant de set temàtiques: transformació digital, societat connectada, canvi climàtic i ciutats resilients, mobilitat i urbanisme sostenible, ciutats que cuiden, cicle de l’aigua, i legislació i finançament.

Reunirà més de 300 ponents nacionals i internacionals que compartiran coneixements i debatran els principals reptes de la transformació urbana. Hi haurà representants institucionals de l’Estat de Yucatán (Mèxic) o d’Antioquia (Colòmbia) i de municipis com Buenos Aires (Argentina), Ciutat de Mèxic, Sao Paulo (Brasil) o Montevideo (Uruguai); membres de l’ONU Mujeres, la divisió de Nacions Unides dedicada a promoure la igualtat de gènere o d’ONU-Hàbitat, l’agència que fomenta ciutats i pobles social i mediambientalment respectuosos; així com responsables d’associacions de mobilitat sostenible com SLOCAT, o professors de les universitats de la Sarbona (França) o Modelo (Mèxic), entre d’altres.

Així mateix, 200 empreses i institucions nacionals i internacionals formaran part de la zona expositiva. Entre elles, Citelum México, Visa, Amazon Web Services, Link Electric Vehicles, Littlepay, Presagis, Tassta Gisnet, Ualabee, Asociación Mexicana Hidráulica, ONU-Hàbitat, Techo, Universidad Panamericana, World Enabled i diversos ministeris i municipis de la regió del Yucatán.

La celebració serà presencial fins el dia 9 de juny i virtual del 14 al 16 del mateix mes a través d’una plataforma digital que possibilitarà la interacció entre visitants i congressistes.

Smart City Expo global
La celebració d’una nova edició d’Smart City Expo Latam Congress forma part de l’estratègia d’expansió global de Fira de Barcelona que es va iniciar ara fa més de 10 anys per tal de contribuir a la   internacionalització de les empreses i d’exportar la seva experiència organitzativa. Durant aquest any, té previst coorganitzar onze esdeveniments a països de Llatinoamèrica, Àsia i l’Orient Mitjà.

La punta de llança d’aquesta línia estratègica és Smart City Expo World Congress, la cimera líder mundial sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona que durà a terme la seva 11a edició del 15 al 17 de novembre al recinte Gran Via recuperant xifres prepandèmia amb més de 1.000 expositors previstos.

SCELC és el tercer dels sis esdeveniments que se celebren enguany arreu del món en el marc d’aquesta aposta global: Smart City Expo Curitiba (Brasil, 24-25 de març), Smart City Expo Doha (Qatar, 29-30 de març), Smart City Expo USA (Miami, 15-16 de setembre), Smart City Expo Santiago del Estero (Argentina, 12-14 d´octubre) i Smart City Expo Shanghai (Xina, 27-28 d’octubre).

Barcelona, 7 de juny de 2022

Albert Sas Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com