Smart City Expo Latam reunirà més de 350 ciutats sota el lema Inclusió radical, un espai per a tots

Del 2 al 4 de juliol, Mèxic serà la seu d’una nova edició de Smart City Expo Latam Congress (SCELC) el principal esdeveniment sobre innovació urbana d’Amèrica Llatina i el Carib. En la seva quarta edició, la ciutat de Puebla té previst acollir més de 13.000 mil visitants, 280 ponents, 150 empreses expositores i més de 350 ciutats, que participaran en més de 600 conferències previstes. Sota el lema “Inclusió radical, un espai per a tothom”, SCELC abordarà la importància de l’equitat i la col·laboració en el camí a un model urbà més sostenible i humà.

Entre els principals temes que abordarà el congrés figuren al Desenvolupament econòmic i tecnològic; l’Empoderament ciutadà i el govern obert; Energia i medi ambient; Equitat, aprenentatge i cultura; Mobilitat i planificació urbana i territorial; i Seguretat i resiliència. Aquestes qüestions seran analitzades per experts de gran relleu internacional com l’urbanista Mikael Colville-Andersen; la Co-fundadora i presidenta de l’Aliança Nacional de Camperols, Mònica Ramírez; la directora general de l’Cambridge Innovation Center Miami, Natalia Martínez, i la directora executiva de la Fundació Ciutadania Intel·ligent, Renata Àvila, entre d’altres.

L’àrea d’exposició, on es mostraran les últimes tecnologies desenvolupades en l’àmbit urbà, serà un altre dels pilars de l’esdeveniment. Empreses com Huawei, Citelum, Clear Channel, Grup Salines, Smart Cities Mèxic, Autotraffic, Metrocarrier, Acciona, Airbus, ATT, Comflyer, Comex, Kiwi Networks, Premin, Suez i NEC, mostraran als assistents noves solucions que podrien ajudar els gestors urbans a abordar alguns dels principals reptes de les seves urbs. En aquest sentit, resulta destacable la presència de delegacions oficials procedents de diferents països entre els quals es troben Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Xile, Equador, El Salvador, Guatemala, Perú i Veneçuela. A més, SCELC comptarà amb el suport institucional d’organitzacions com ONU-Habitat, Unesco, Mobile World Capital, World Enabled així com universitats i altres organismes mexicans i llatinoamericans.

Paper clau de l’aigua
Com a novetat, aquest any tindrà lloc la jornada iWater- Fòrum de l’Economia de l’aigua en el marc del SCELC. La jornada, que tindrà lloc el 2 de juliol, comptarà amb prestigiosos experts en matèria d’aigua i sostenibilitat com Alexander Serrano, especialista en la gestió de recursos hídrics del Banc Mundial i Adrián Pedrozo, de l’Institut Mexicà de Tecnologia de l’Aigua (IMTA), entre d’altres. Junts debatran sobre qüestions crucials per a la gestió d’un recurs crític en un context com el llatinoamericà. Sanejament, gestió, tecnologia i digitalització són alguns dels temes proposats per aquesta onzena edició del Fòrum de l’Economia de l’Aigua. La jornada forma part de les activitats organitzades pel saló iWater Barcelona que Fira de Barcelona organitza cada dos anys.

Smart City Expo Latam Conress forma part de l’estratègia d’internacionalització de Smart City Expo World Congress (SCEWC), la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona. Entre els esdeveniments organitzats en el marc d’aquesta estratègia figuren Atlanta (EUA), Buenos Aires (Argentina), Curitiba (Brasil) i Kyoto (Japó). La novena edició de Smart City Expo World Congress se celebrarà del 19 al 21 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Barcelona, ​​juliol de 2019