Smart City Expo inaugura la seva primera edició a la ciutat brasilera de Curitiba

La ciutat de Curitiba es convertirà en la capital de les ciutats intel·ligents amb la celebració de la primera edició de Smart City Expo Curitiba, organitzada per Fira de Barcelona en col·laboració amb ICITIES i el suport de la ciutat de Curitiba. Durant dos dies i sota el concepte “Innovació com a motor econòmic per al desenvolupament” l’esdeveniment serà un punt de trobada entre ciutats, representants institucionals i empreses on s’abordaran els desafiaments que afronten actualment les ciutats.
Durant dos dies, 60 ponents i moderadors internacionals debatran al voltant de quatre temàtiques principals: Tecnologia Disruptiva, Governança, Innovació Digital i Desenvolupament Econòmic i Ciutats Sostenibles del Futur. Es desenvoluparan prop de 30 sessions, entre conferències, sessions plenàries i sessions paral·leles, així com un diàleg d’alt nivell entre alcaldes de ciutats brasileres que estan a l’avantguarda en l’ús de les tecnologies intel·ligents.
Entre els ponents de l’Smart City Expo Curitiba destaquen Carlo Ratti, director de Sensable City Lab, un laboratori adscrit al Massachusetts Institute of Technology (MIT) que investiga com les tecnologies digitals estan canviant la manera com vivim a les ciutats. Andre Trigueiro, periodista i expert en geopolítica ambiental. Així com Tia Kansara, directora de Replenish Earth, una companyia que advoca per incorporar la vessant de la sostenibilitat a l’economia.
A l’àrea expositiva del congrés, destacarà una Smart Plaza, dissenyada per Vale do Pinhao, principal ecosistema d’innovació i startups de Curitiba, que comptarà amb la participació d’empreses i institucions del sector Smart City del Brasil i de l’estranger. S’hi realitzaran activitats per fomentar el networking i donar a conèixer les solucions proposades per les startups.
Internacionalització consolidada
Des de l’any 2013, juntament amb Curitiba, Smart City Expo s’ha celebrat en 10 ciutats diferents de tot el món, entre les quals destaquen Puebla, Buenos Aires i Istanbul. Segons el director de Fira Barcelona Internacional, Ricard Zapatero, “amb la celebració d’Smart City Expo Curitiba consolidem la nostra estratègia d’internacionalització i contribuïm a generar valor entre diferents regions del món en l’àmbit de les noves tecnologies, la sostenibilitat i el desenvolupament urbà” .
La vuitena edició de Smart City Expo World Congress se celebrarà del 13 al 15 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.
Barcelona, 28 de febrer de 2018