Smart City Expo aterra a Bogotà per accelerar la innovació urbana que està impulsant el país

La capital de Colòmbia acull des d’avui i fins divendres Smart City Expo Bogotà (SCEB), l’esdeveniment sobre ciutats intel·ligents del país llatinoamericà. Amb la participació de més de 70 experts i 60 companyies, el certamen és una plataforma per compartir idees, coneixements i solucions per avançar en el desenvolupament intel·ligent i sostenible impulsat els últims anys a la regió.

Sota el lema “Ciutats que Cuiden, Ciutats que Innoven”, SCEB, el certamen organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’alcaldia major de Bogotà i la Cambra de Comerç de la ciutat, té com a objectiu promoure les ciutats com a catalitzadores de la connexió entre la qualitat de vida dels seus habitants i la innovació urbana.

L’esdeveniment compta amb un congrés que remarca la importància de les ciutats com a connectors d’innovacions i gira al voltant de set temàtiques: Tecnologies Intel·ligents, Mobilitat Urbana, Desenvolupament Econòmic, Innovació Pública, Energia i Medi Ambient, i Territoris Sostenibles. Hi participen més de 70 ponents internacionals, provinents d’una vintena de països, entre ells Argentina, Brasil, Equador, Estats Units, Dinamarca, Islàndia, Mèxic, Països Baixos, Panamà, Paraguai, Perú, Regne Unit, Suècia, Uruguai, o Xile.

Un altre dels espais destacats és l’àrea expositiva que compta amb més de 60 expositors, entre empreses, entitats i centres formatius que donaran a conèixer nous desenvolupaments tecnològics i solucions innovadores per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i impulsar una societat més inclusiva i sostenible.

Per tal de promoure la regió com a referència en el debat sobre la innovació urbana, l’alcaldia de Bogotà ha creat els guardons a les millors iniciatives en ciutats intel·ligents que distingiran projectes en vuit categories: lideratge en innovació, tant al sector públic com al privat; innovació des de la natura; innovació des del disseny urbà; innovació des de la ciutadania; innovació des del mercat; innovació des de la tecnologia; i cultura intel·ligent.

Igualment, com a esdeveniment paral·lel, el proper 2 de juny, se celebra FestiBO, el Festival d’Innovació Pública de Bogotà, una iniciativa de Bloomberg Philanthropies que reunirà més de 20 experts en innovació urbana tant nacionals com internacionals que oferiran xerrades i tallers oberts a la ciutadania.

Fira traspassa fronteres

Smart City Expo Bogotà forma part de l’acció internacional de Fira de Barcelona que enguany celebra 8 salons arreu del món. 7 d’ells són edicions internacionals d’Smart City Expo World Congress, el saló sobre innovació urbana líder mundial: Smart City Expo Curitiba (Brasil), Smart City Expo Latam Congress (Mèxic), Smart City Expo Santiago del Estero (Argentina), Smart City Expo USA, Smart City Expo Doha, i Smart City Expo Shanghai (Xina), juntament amb HostelCuba, el saló sobre hosteleria realitzat a l’Havana.

Així mateix, des de l’any passat la institució firal barcelonina gestiona els recintes xinesos de Nanchang i Xuzhou que aquest 2023 acolliran 71 salons i congressos.

Tot plegat, respon a l’estratègia d’expansió internacional iniciada per Fira de Barcelona, destinada a contribuir a la internacionalització de les empreses espanyoles i catalanes i aportar la seva experiència organitzativa.

Barcelona, 31 de maig de 2023
Albert Sas Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com