Smart City Expo arriba a Miami per debatre sobre el futur de les ciutats dels Estats Units

Del 14 al 15 de setembre, la ciutat de Miami (Estats Units) acull per primera vegada la celebració de Smart City Expo USA (SCEUSA), el principal esdeveniment sobre innovació urbana que es fa al país. S’hi preveu la participació de representats de més de 100 ciutats nord-americanes, 200 ponents i més de 50 empreses i institucions que se centraran en el paper que la tecnologia pot tenir a l’hora de mitigar les desigualtats socials a les àrees urbanes. Es tracta del segon certamen que Fira celebra als Estats Units després de Smart City Expo Atlanta de 2019.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració de la Lliga Nacional de Ciutats i l’Associació d’Alcaldes Afroamericans, SCEUSA tindrà lloc al Centre de Convencions de Miami Beach sota el lema “Construint ciutats del segle XXI intel·ligents, equitatives i sostenibles”.

Amb l’objectiu de desenvolupar municipis que contribueixin a la inclusió i a la reducció de la bretxa de riquesa i racial mitjançant l’ús de la tecnologia, l’esdeveniment reunirà 200 especialistes que, a través d’una cinquantena de sessions, compartiran coneixements i debatran sobre els principals reptes en matèries com la mobilitat del futur adaptada al moment present; les solucions que pot oferir la tecnologia en la lluita contra el canvi climàtic i per pal·liar els efectes de les cada cop més habituals onades de calor; el compromís cívic de la ciutat digital; l’electrificació i la transició energètica verda i justa; o bé la contribució que poden fer els anomenats unicorns, els fons de capital risc i les startups en el pas de les ciutats tradicionals en smart cities.

Entre els participants, hi haurà membres del Departament d’Estat i del de Comerç del govern estatunidenc, de l’Agència Ambiental i del Departament d’Habitatge i Desenvolupament Urbà, de l’àrea d’Afers Intergovernamentals de la Casa Blanca o del Banc dels Estats Units, entre d’altres. Pel que fa a l’àmbit municipal, intervindran els alcaldes de Miami, Miami Beach, Cleveland, Nova Orleans, Denver, Oklahoma, Saint Louis, o Cincinnati.

SCEUSA també comptarà amb una zona expositiva amb presència de més de 50 empreses i institucions que mostraran productes i serveis que poden afavorir la reducció de les actuals desigualtats existents entre la població que viu en nuclis urbans del país.

Fira de Barcelona, vocació internacional

Amb l’objectiu de contribuir a la obertura de nous mercats per a les empreses del país, fa 10 anys que Fira de Barcelona va iniciar la seva estratègia d’expansió exterior amb la celebració de diversos salons a tot el món.

Enguany, la institució firal coorganitza 11 esdeveniments a països de Nord-Amèrica, Llatinoamèrica, Àsia i Orient Mitjà. Entre ells destaquen les versions locals de Smart City Expo World Congress, la cimera líder mundial de ciutats i solucions intel·ligents que del 15 al 17 de novembre celebrarà la seva 11a edició al recinte de Gran Via. En concret, s’organitzen sis edicions exteriors: a Curitiba (Brasil), Mérida (Mèxic), Doha (Qatar), USA (Miami), Santiago del Estero (Argentina) i Shanghai (Xina).

Barcelona, 12 de setembre de 2022

Albert Sas i Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com