Smart City Expo 2018 amplia les seves fronteres

L’edició de 2018 del Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera de ciutats intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, es clausura aquesta tarda després de superar tots els rècords anteriors. Durant tres dies, l’esdeveniment ha reunit més de 700 ciutats dels cinc continents, 844 expositors i més de 400 ponents. En la seva vuitena edició, SCEWC ha superat 21.000 assistents, un 17% més que el 2017, amb un 57% d’internacionalitat, per sobre de les estimacions inicials.

SCEWC que s’ha celebrat conjuntament amb altres esdeveniments com Iwater, el saló sobre el cicle integral de l’aigua, Smart Mobility Congress, The Sharing Cities Summit, The C40 Talks i el Digital Future Society Forum, ha reunit alguns dels principals experts en innovació urbana. Entre ells destaquen Rufus Pollock, economista i fundador d’Open Knowledge International; Andrew Keen, economista i autor de How to fix the Future and Cult of the Amateur; Víctor Pineda, acadèmic de desenvolupament social i defensor dels drets dels discapacitats; i l’empresari social, banquer i economista de Bangladesh Muhammad Yunus, guanyador del Premi Nobel de la Pau 2006.
Així mateix, SCEWC ha concentrat a les principals empreses d’aquesta indústria com Alstom, Bosch, Cellnex, Cisco, Dassault, Deloitte, FCC, Ferrovial, FiWare, Hexagon, Huawei, Indra, Mastercard, McKinsey, Microsoft, Deutsche Telekom, Engie, Mshereib Properties, Nec, Ntt, SAP, Siemens, Suez y Urbaser.
Aquest any la ciutat de Singapur ha estat reconeguda amb el guardó Smart City 2018 pel seu projecte Smart Nation que busca transformar la ciutat-estat asiàtica en un referent global de solucions urbanes intel·ligents a través d’una àmplia gamma de projectes que van des de algoritmes dinàmics que programen les rutes de la xarxa d’autobusos públics a portals que connecten a pares i mestres, passant per sistemes predictius de fuites d’aigua en canonades.
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assegurat que “Any rere any, Smart City Expo World Congress supera els seus registres i amb això reforça el seu posicionament com el principal esdeveniment mundial sobre ciutats”. A més, Serrallonga ha afegit que “aquest certamen, unit a altres que han tingut lloc al recinte de Gran Via durant aquesta setmana, entre ells Iwater, contribueixen a posicionar Barcelona com a ciutat que aposta per la innovació i la tecnologia al servei de la qualitat vida urbana”.
Iwater, eficiència i sostenibilitat per a l’aigua
Per la seva banda, el saló Iwater ha posat el focus en la digitalització i innovació com a vies per millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la gestió del cicle de l’aigua. L’esdeveniment ha atret més de 4.000 visitants interessats en les últimes tecnologies i solucions presentades pel centenar d’expositors participants. Iwater ha evidenciat la necessitat de modernitzar les infraestructures hidràuliques per tal de garantir una gestió intel·ligent i sostenible de l’aigua a les ciutats, la indústria i l’agricultura.
Així mateix Iwater ha acollit avui la celebració de la novena edició del Fòrum d’Economia de l’Aigua, una iniciativa de la Universitat d’Alcalá que ha analitzat el valor de la seguretat de l’aigua i la revolució digital en els serveis d’aigua. D’altra banda, Iwater també ha acollit durant tres dies altres 80 presentacions, conferències i taules rodones amb més d’un miler d’assistents.
En conjunt, els esdeveniments celebrats aquesta setmana al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona s’han reunit més de 25.000 visitants de 146 països i 970 empreses.
Barcelona, 15 de novembre de 2018