S’amplia el punt de vacunació del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona

El punt de vacunació que el Departament de Salut ha posat en marxa al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona dobla els actuals boxs de vacunació fins a arribar als 40, la qual cosa permetrà administrar més de 9.000 dosis diàries. El centre, que és un dels més grans de Catalunya, permet compaginar l’ús sanitari amb l’activitat firal a la resta dels pavellons.

El Departament de Salut i Fira de Barcelona han treballat perquè la instal·lació permeti l’administració de vacunes de manera àgil en un espai confortable per als ciutadans i els professionals sanitaris. Des de la seva entrada en funcionament, el passat 30 d’abril, la vacunació en aquest espai s’ha accelerat, passant dels 1.800 vacunats el primer dia, als 4.000 a la setmana següent fins a aconseguir els 6.000 vacunats diaris.

Amb l’objectiu d’accelerar i agilitar el procés, el centre dobla la seva capacitat amb 20 boxs més que s’han habilitat en un nou nivell del palau 4 del recinte firal. D’aquesta manera, la instal·lació passa a tenir 40 punts de vacunació en funcionament, la qual cosa permetrà administrar fins a 9.000 dosis diàries. A més, se sumen noves finestretes per a la gestió de les admissions fins a arribar a un total de 15. El centre, que disposa de 10.000 metres quadrats i amplis sostres de 5 metres d’alçada, el que facilita l’adequada renovació d’aire en funció de l’aforament, està preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells.

Des de Fira de Barcelona s’ha dissenyat l’espai, fluxos i operativa de vacunació i s’ha realitzat el muntatge del centre i l’operativa no sanitària. El Departament de Salut aporta tot el personal assistencial (vacunadors, auxiliars, administratius), el material mèdic (vacunes, subministraments, etc.) i la tecnologia necessària (ordenadors, programari).

El centre de vacunació se suma a altres accions en les quals Fira de Barcelona ha participat en la lluita contra la pandèmia en col·laboració amb la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i diverses organitzacions socials.

Barcelona, 28 de maig de 2021