Robots venedors, reconeixement facial o miralls intel·ligents: la botiga del futur es mostra al RBEWC

La primera edició del Retail & Brand Experience World Congress ha obert avui les portes per mostrar algunes de les innovacions tecnològiques que properament veurem en la majoria de comerços de les ciutats d’arreu del món. Des de robots assistents en vendes, fins a miralls interactius, sistemes de reconeixement facial, pantalles que detecten estats d’ànim per vendre productes a mida o etiquetes intel·ligents que personalitzen preus i ofertes. Fins dimecres, 29 de maig, el saló organitzat per Fira de Barcelona aborda com l’eclosió digital ajuda a botigues i marques a transformar el procés de compra en una experiència.

Entre les innovacions més rellevants destaca un robot humanoide que pot actuar com un venedor més, tot proporcionant ofertes i informació als clients. L’androide també pot fer les funcions d’un cambrer de restaurant mostrant la carta del dia a través de la pantalla que té integrada i, fins i tot, prendre nota del què menjaran.

Una altra de les aplicacions destacades és un mirall intel·ligent que, en l’àmbit de la cosmètica, recomana productes segons el to de pell dels usuaris i les seves preferències. El sistema també inclou una taula interactiva que dona informació complementària i que permet pagar a través del mòbil. També es poden veure emprovadors digitals que recomanen combinacions de peces de roba i avisen via smartwatch als dependents de canvis de talla i model.

Pel que fa a les aplicacions en l’àmbit del gran consum, s’estan donant a conèixer etiquetes intel·ligents que apliquen descomptes i canvien de preu de manera autònoma quan detecten que un producte està a punt de fer-se malbé. També compten amb sensors que envien alertes abans que s’esgotin els lineals on estan exposats, per així poder reposar-los amb major rapidesa.

La part expositiva del certamen compta amb més de 100 empreses algunes de les quals mostren també càmeres que reconeixen el grau de satisfacció dels clients, a través d’algoritmes que interpreten les expressions de la cara; eines que permeten comptar el flux de visitants en una àrea i aplicar avisos si se supera un llindar concret, així com dispositius que mesuren quines zones d’una botiga són les més visitades o sistemes de visió artificial que identifiquen i cobren el producte sense haver-lo de passar per caixa.

Així mateix, la primera edició del Retail & Brand Experience World Congress té en la part congressual el seu eix central. Fins a 210 ponents i moderadors, responsables de companyies com Alibaba, British Airways, Levi’s, Renova, Santa Eulalia o Casa Ametller participaran en les 120 ponències programades. L’oferta de l’esdeveniment es completa amb dues rutes per algunes de les botigues de Barcelona que estan aplicant les últimes tendències en retail.

Barcelona, 27 de maig  de 2019