Retail & Brand Experience confirma l’aposta per la digitalització de botigues i marques

Retail & Brand Experience World Congress ha baixat la persiana aquesta tarda d’una primera edició en la que s’ha posat de manifest la necessitat del sector d’adaptar-se a la transformació tecnològica actual, i en la que han destacat les ponències de grans experts del sector i les innovacions presentades per les empreses participants. 
La directora del Retail & Brand Experience World Congress, Alba Batiste, ha subratllat que “en aquesta primera edició hem pogut constatar el gran interès que desperta la transformació a que han de fer front marques i comerços en un moment clau i de canvi en l’entorn digital i en la manera de comprar i consumir dels seus clients”. En aquest sentit Batiste ha afegit que “l’esdeveniment ha aconseguit situar Barcelona com a referent i palanca de la transformació digital del sector retail”. 
Durant els tres dies de l’esdeveniment, s’han realitzat 120 sessions al voltant de sis temàtiques (experiència de client, omnicanalitat i digital, sector immobiliari, tecnologies de retail, personalització i nous models i tendències) i vuit sectors (moda, gran consum, botigues departamentals i centres comercials, bellesa, electrònica, online, mobiliari i banca). Entre les sessions que han tingut més seguiment entre el públic visitant, destaca la que ha abordat els canvis en l’experiència del client en l’era dels grans operadors en e-commerce; els nous formats de retail a la Xina; la personalització i l’experiència digital; la transformació digital entre grans actors del retail; l’smart data; el futur del retail alimentari; les estratègies d’omnicanalitat; o els nous models de negoci.
En total han participat més de 210 ponents d’empreses líders com Ikea, Purina Petcare, British Airways, Google, Carrefour, Hoff, Mvideo, Renova, Value Retail, Levi’s, Via Emilia, El Corte Inglés, Casa Ametller o Muji, entre d’altres.
Pel que fa a l’àrea expositiva les aplicacions tecnològiques d’empreses com Cisco, SAP, Accenture, Beabloo o Deloitte, com ara miralls interactius, etiquetes intel·ligents, robots, càmeres que detecten productes i reconeixen cares o solucions que permeten l’analítica de tot tipus de dades, han causat un gran interès entre els visitants.
Premis a les millors startups
Igualment, les startups  també han estat protagonistes, amb una àrea expositiva, un auditori i una zona de tallers, que ha comptat amb la participació de 64 empreses de nova creació.
L’esdeveniment ha premiat les millors propostes emergents amb els “Next Awards”. Oyper ha guanyat en la categoria de tecnologia disruptiva amb un assistent de compra intel·ligent; Aura Vision, a la iniciativa digital per una càmera que detecta les zones més transitades de les botigues així com la franja d’edat dels visitants; i Localoo, a la millor marca digital, amb una aplicació que permet gestionar i potenciar la visibilitat web i gps de botigues. Així mateix, les rutes per algunes de les botigues de Barcelona que estan aplicant les noves tendències del retail, i que ha organitzat el saló durant els tres dies, han tingut molta bona acollida entre els visitants.
El certamen ha tancat aquesta tarda la seva primera edició amb gairebé 5.500 visitants. La segona edició del Retail & Brand Experience World Congress tindrà lloc el maig de 2020 a Fira de Barcelona.
Barcelona, 29 de maig de 2019