Retail & Brand crida a despertar les emocions del consumidor en la seva segona edició

El retail més disruptiu del moment es mostrarà a Fira de Barcelona en la segona edició de Retail & Brand Experience World Congress que se celebrarà del 12 al 14 de maig de 2020 al recinte de Gran Via. Es tracta d’un esdeveniment internacional diferent que aporta una visió global sobre la transformació del comerç i del nou paper de les marques, posant les emocions del consumidor al centre i destacant de forma didàctica les oportunitats que obren la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci.

Organitzat per Fira de Barcelona, Retail & Brand 2020 mostrarà les noves tendències que estan canviant la manera de vendre, comprar i consumir en botigues físiques i online a tot el món. Entren amb força conceptes com sostenibilitat, agilitat i eficiència en la cadena de subministrament, confiança i credibilitat en les marques, i la generació de noves experiències durant el procés de compra. Tot plegat, a sobre d’una onada tecnològica que impacta ràpidament en tots els processos i que també revoluciona els hàbits del consumidor.

Mostrarem tecnologia, solucions, models de negoci i experiències disruptives que ajudin a adaptar-se a aquesta nova conjuntura als retailers i a les marques centrant els continguts en el nou consumidor, el canvi generacional que revoluciona els models de compra”, explica la directora de Retail & Brand Experience World Congress, Alba Batiste. En aquest sentit, l’esdeveniment permet accedir durant tres dies a les tendències, el coneixement, les innovacions, les empreses, els experts i els casos d’èxit que expliquen aquest canvi de paradigma en el comerç i que apel·len directament a les emocions del consumidor.

El congrés preveu la participació de més de 150 ponents internacionals que analitzaran els hàbits de les noves generacions de consumidors; la transformació digital, especialment l’impacte de la tecnologia i el big data al sector; la sostenibilitat i la compra ètica; la innovació en la cadena de subministrament; les marques DTC (direct to consumer) com a nou model de negoci en retail per tal d’arribar als més joves. Paral·lelament, Retail & Brand manté els Labs i Workshops, sessions pràctiques per a grups de directius de retail sobre temes relacionats amb la transformació digital i el coneixement de client.

Per la seva banda, a la zona d’exposició comercial s’estima la participació de més d’un centenar d’expositors que aportaran solucions tecnològiques per al retail, tant en botigues físiques i ecommerce, així com eines de màrqueting digital, analítica de dades, gestió i cadena de subministrament, serveis de tecnologies de la informació o altres relacionats amb la millora de l’experiència de client.

Tindrà identitat pròpia l’espai Retail Startup & Innovation obert a la participació d’empreses emergents que presentaran els seus projectes a professionals i inversors i que podran organitzar reunions personalitzades. Aquest any s’estrena la Innovation Academy, un espai en què professionals, empreses i start-ups poden desenvolupar les noves habilitats digitals que l’ecosistema actual exigeix.

Una altra de les novetats d’aquesta edició seran els itineraris guiats pels estands del saló perquè el visitant entengui de forma didàctica els usos i el funcionament de les innovacions exposades i es potenciarà el networking al més alt nivell dins la comunitat del retail amb una agenda social que estimuli la trobada de socis o col·laboradors, així com l’intercanvi de contactes i informació entre professionals en un ambient distès.

Finalment, Retail & Brand 2020 exercirà de caçador de tendències i sortirà de safari per Barcelona per identificar establiments i cadenes comercials singulars que trenquen motlles en aplicació de tecnologies i criteris de sostenibilitat i posen en pràctica nous models en la generació d’experiències. Els visitants de l’esdeveniment, es poden inscriure a aquestes rutes comercials interpretades pels carrers de la capital catalana.

En la seva primera edició, celebrada al maig de 2019, Retail & Brand Experience World Congress va reunir 106 expositors, 210 ponents i més de 5.000 visitants al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Maria Dolors Herranz – Albert Sas
93 233 25 41 – 93 233 23 78
mdherranz@firabarcelona.com – asas@firabarcelona.com