Reshape premia els nous dissenyadors 3D a IN(3D)USTRY

Organitzat per Noumena, IN(3D)USTRY i Fira de Barcelona, els premis Reshape busquen promoure la investigació, el disseny i la producció de propostes digitals, explorant les aplicacions de la tecnologia en la nostra societat. La competició constarà de dues categories: dispositius electrònics vestibles i disseny de producte. S’han presentat 105 projectes, 20 dels quals han estat seleccionats com a finalistes. Els premis es fallaran el dia 18 d’octubre a la tarda, com a colofó a la celebració d’IN(3D)USTRY.
La categoria de “producte”, novetat d’aquest any, va dirigida a dissenyadors interessats en una solució que promogui el benestar. En aquest apartat s’inclouen una àmplia gamma d’aplicacions, des d’articles esportius a dispositius mèdics. Reshape desafia els fabricants i dissenyadors a presentar productes que siguin capaços de relacionar el món físic i digital, al mateix temps que les propostes han de tenir en compte l’impacte social de la seva producció i el seu cicle de consum.
Per la seva banda, en l’apartat de tecnologia wearable, es proposa als participants que elaborin una peça o gadget respectuosa amb el medi ambient i que aporti algun tipus de benefici a la salut. Projectes que donin resposta a problemes relacionats amb la respiració, la contaminació, les males postures, o l’estrès, entre d’altres.
Els finalistes, 10 per categoria, presentaran els seus projectes a l’escenari principal de IN(3D)USTRY i seran exposats durant els dos dies de durada de l’esdeveniment. Els guanyadors de la quarta edició dels premis es faran públics la tarda del 18 d’octubre en una cerimònia que també servirà de comiat de IN(3D)USTRY.
Segons el director de Reshape, Aldo Solazzo, “el nostre objectiu és promoure l’intercanvi d’idees amb la innovació com a eix central, donant a conèixer projectes reals de dissenyadors emergents que anticipen les immenses possibilitats que la suma de tecnologia i retail generaran en un futur no molt llunyà “.
Per la seva banda el director de IN(3D)USTRY Miquel Serrano, considera que “Reshape és un esdeveniment molt valuós per a tot l’ecosistema digital ja que permet conèixer les aplicacions potencials d’innovadores tecnologies alhora que es posen en contacte talents emergents amb actors clau de l’àmbit industrial “.
Un jurat contrastat
11 membres de 5 nacionalitats diferents i una reconeguda trajectòria professional, seran els encarregats d’escollir els dos projectes guanyadors. Entre els noms del jurat destaquen Alja Ter burg, directora de projecte d’Adidas; Anastasia Pistofidou, directora del laboratori d’innovació tèxtil FabTextiles; Valerio Parisi, director comercial de la companyia de béns de luxe, Luxottica; o Alessandro Manetti, director de l’escola de disseny IED.
En edicions anteriors, els projectes finalistes van ser exposats en Museu del Disseny de Barcelona, ​​a la Roca Gallery de Lisboa, en diverses edicions de Maker Faire de Roma o Shenzen i en FABX de Xile o MIT Boston.
Barcelona 6 d’octubre de 2018