Redefinir les ciutats intel·ligents, objectiu de la primera edició de Smart City Expo Atlanta

Atlanta acull a partir de demà la primera edició als Estats Units de l’esdeveniment Smart City Expo World Congress, la cimera sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents, que se centrarà en redefinir el concepte de smart city, prioritzant els ciutadans, la mobilitat i les infraestructures sostenibles com a element central de tota iniciativa. Organitzat per Fira de Barcelona, la ciutat d’Atlanta i la Cambra de Comerç de Metro-Atlanta, Smart City Expo Atlanta (SCEATL) comptarà amb 200 ponents, més de 50 expositors i se celebra fins divendres 13 al Georgia World Congress Center.

El certamen abordarà temes relacionats amb seguretat, mobilitat, innovació, sostenibilitat, infraestructures i transformació digital amb experts del sector de tot el món. Les conferències seran un punt de trobada en què debatre i trobar solucions sostenibles i innovadores per al futur. En els tres dies d’esdeveniment, es esperar rebre la visita de més de 2.500 assistents interessats a conèixer les iniciatives urbanes que es van a presentar.
Entre els més de 200 ponents del congrés figuren els alcaldes de 10 ciutats nord-americanes com Denver, Trenton o Honolulu; l’activista i artista americà Tip “T.I” Harris, conegut per liderar protestes contra el racisme i l’opressió; Andrew Young, el fundador i president de la Fundació que es porta el seu nom, una organització que treballa per ajudar a millorar la vida de les comunitats més desfavorides; William H. Rogers, president i CEO de SunTust Banks, un dels holdings financers més importants del país; el president i conseller delegat de la franquícia de beisbol professional Atlanta Braves, Derek Schiller; o Alex Taylor, president i CEO de Cox Enterprises, un conglomerat d’empreses que dóna feina a més de 55.000 persones a tot el món, entre d’altres.
Ricard Zapatero, director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, ha assegurat “que el primer Smart City Expo dels Estats Units se celebri a Atlanta és el resultat d’un gran treball per part de tot l’equip organitzador i de la ciutat per oferir als seus habitants un lloc marcat per la inclusió i la sostenibilitat. A més, el congrés ajuda com a fòrum per a debatre sobre totes aquestes qüestions i trobar les millors solucions per arribar a ser un exemple d’urbs intel·ligent no només al país, sinó a nivell internacional”.
La primera edició de SCEATL comptarà amb la presència d’empreses de rellevància internacional com Cisco, Verizon, Deloitte, Uber Softserve o ParkMobile que, a través de xerrades, workshops i demostracions, donaran a conèixer als visitants les novetats relacionades amb els reptes que es plantegen les ciutats en el futur.
Projecció internacional
Smart City Expo Atlanta forma part de l’estratègia d’internacionalització de Smart City Expo World Congress (SCEWC), la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona. Juntament amb Atlanta, la xarxa d’esdeveniments Smart City Expo també presenta congressos regionals a Curitiba (Brasil), Kyoto (Japó), Buenos Aires (Argentina) i Mèxic. La novena edició de Smart City Expo World Congress se celebrarà del 19 al 21 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.