PUZZLE X, la nova iniciativa sobre tecnologies de Frontier Materials, se celebrarà a Barcelona

Fira de Barcelona, ​​Advanced Material Future Preparedness Taskforce (AMPT) i Mobile World Capital Barcelona llançaran conjuntament PUZZLE X el proper novembre, una nova iniciativa centrada en l’ús de materials Deep Tech per construir un futur millor i més sostenible per a la humanitat en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Amb el suport de diverses administracions públiques, PUZZLE X té com a objectiu aprofitar el potencial dels anomenats frontier materials per resoldre alguns dels desafiaments a què s’enfronta la societat. La iniciativa inclou un esdeveniment anual i una incubadora d’empreses per donar suport a startups de tecnologies de materials, atreure inversions i construir un ecosistema global.

La iniciativa compta amb el suport del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ​​i la primera edició se celebrarà del 16 al 18 de novembre al recinte de Gran Via juntament amb Smart City Expo World Congress i Tomorrow.Mobility. S’estructurarà en tres programes diferents d’un dia de durada: XChange (16 de novembre), Co-Create (17 de novembre) i Ignite (18 de novembre). L’esdeveniment comptarà amb líders i experts internacionals en innovació, Deep tech, sostenibilitat, indústria, inversió en tecnologia, capital privat i altres camps.

Aquesta iniciativa ha estat presentada avui al MWC Barcelona, ​​per Galo Gutiérrez, director general d’Indústria i Petita i Mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya; David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya; Laia Bonet, tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; John Hoffman, director executiu de GSMA Ltd; Pau Relat, president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona; i Zina Jarrahi, directora general de l’AMPT.

Els anomenats materials de frontera, que inclouen els quàntics, de baixa dimensió, 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents, tenen un gran impacte en sectors com l’energia, la mobilitat, la salut, el transport, la construcció, l’electrònica, el tèxtil i la connectivitat, entre d’altres i, per tant, són excel·lents eines per reorientar la innovació i alinear-la amb els ODS. Per aconseguir aquest objectiu, PUZZLE X es centrarà en quatre ODS cada any i el 2021 seran l’ODS 3, Bona salut i benestar; ODS 9, Indústria, Innovació i Infraestructura, ODS 11, Ciutats i Comunitats Sostenibles; i ODS 13, Acció pel clima.

La directora general de l’AMPT, Zina Jarrahi Cinker, ha afirmat que “els materials de frontera són els components bàsics de la propera generació de tecnologies. PUZZLE X proporcionarà els primers terrenys d’intersecció entre materials Deep Tech i els ODS per aconseguir solucions a diferents problemes. Actualment no existeix cap iniciativa al món que tanqui aquesta bretxa i volem reunir a tots els actors involucrats per generar idees, connectar els punts, catalitzar solucions per a utilitzar els materials del futur i ajudar el nostre món avui“.

PUZZLE X Venture
L’objectiu d’PUZZLE X és anar més enllà d’un esdeveniment anual i crear un entorn capaç de cultivar idees disruptives i transformar-les en eines i productes tangibles i útils. Per fer-ho, l’AMPT s’associarà amb la Mobile World Capital Barcelona (MWCB) per crear un ecosistema a través del programa Collider de la MWCB per incubar i accelerar startups innovadores a Barcelona amb solucions escalables globalment. PUZZLE X Venture Barcelona es convertirà en el primer hub global d’activitats emprenedores que atraurà empreses i talent del sector dels materials deep tech i situarà a Barcelona com l’epicentre dels frontier materials i la seva intersecció amb els ODS.

Barcelona, 30 de juny de 2021