Primera edició del saló internacional In(3D)ustry

Del 21 al 23 de juny, se celebra la primera edició de l’In(3D)ustry, un nou esdeveniment internacional organitzat per Fira de Barcelona dedicat a la fabricació avançada i additiva, popularment coneguda com a impressió 3D. El certamen, que té lloc al recinte de Montjuïc, connecta als principals usuaris i empreses d’aquest ram.
In(3D)ustry, que combina exposició i congrés, s’articula al voltant de quatre grans sectors que utilitzen aquest tipus de tecnologia en els seus processos de fabricació com la salut, el transport i l’aeronàutica, comerç i consum, i arquitectura i hàbitat.
Al programa congressual s’analitza el present i el futur de la fabricació additiva amb la participació de ponents de primer nivell com el neozelandès Mark Burry, que aplica els seus dissenys en 3D en els treballs de finalització de la Sagrada Família de Barcelona; el belga Xavier de Kestelier, soci de l’estudi de Norman Foster i responsable del projecte de construcció d’habitatges a la Lluna amb impressores 3D; o dissenyadors com la israeliana Danit Peleg o el novaiorquès Francis Bitonti, entre d’altres.
Quant a l’espai expositiu, In(3D)ustry reuneix empreses líders del sector, com HP, que presenten les seves novetats i solucions industrials als reptes de la fabricació 3D. També exhibeix projectes creats per emprenedors, pimes i centres tecnològics de tot el món. A més, ha creat els In(3D)ustry Awards per premiar les quatre millors solucions presentades al saló.
El certamen compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Secretaria per la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, la Direcció General d’Indústria i ACCIÓ, i el Consorci de la zona Franca.
Barcelona, juny de 2016