Piscina & Wellness Barcelona prepara una edició marcada pel creixement

Piscina & Wellness Barcelona prepara la seva propera edició -que tindrà lloc del 17 al 20 d’octubre de 2017 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona- amb bones perspectives de creixement en línia amb la reactivació de la demanda del mercat espanyol. A falta de 10 mesos per a la seva celebració, el saló ja té reservat el 70% de la superfície prevista i la presència confirmada de més de 130 empreses de 12 països. Amb aquest ritme de contractació, l’organització preveu reunir a la fira més de 310 expositors i ocupar 13.500m2 nets, un 10% més que en l’edició anterior.
Espanya és el segon país d’Europa i el quart del món amb el parc més gran de piscines (1.160.000 unitats). És un atractiu mercat amb oportunitats de negoci per a la rehabilitació, manteniment i equipament. Ho demostra el fet que el 60% dels seus expositors i el 40% dels seus visitants són internacionals. Paral·lelament, resulta de gran interès l’increment de la demanda a Espanya de productes i serveis oferts pel sector de la piscina i el wellness en els àmbits dels establiments turístics, centres de salut i benestar i instal·lacions de lleure i esport.
En aquest sentit, Piscina & Wellness Barcelona és un dels salons que defineixen el calendari firal del sector a nivell internacional i aplega marques líders de fabricants i distribuïdors, així com a compradors, proveïdors i prescriptors procedents de més de 120 països.
El saló, organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscines (ASOFAP), espera aquest any créixer un 10% en nombre d’expositors i visitants respecte a 2015, incidint especialment en el wellness i spa i les instal·lacions aquàtiques com sectors en auge i potenciant encara més la internacionalitat.
El la seva oferta comercial, el saló -que ocuparà els pavellons 1 i 2 del recinte de Gran Via-, presentarà una visió global de la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness i spa. A la fira es podran comprovar, també, les principals tendències que mouen el mercat a partir de tecnologies i solucions innovadores i ecoeficients que milloren la sostenibilitat i l’experiència d’ús.
Coneixement i innovació
Piscina & Wellness Barcelona suposa, a més, una important plataforma de coneixement sectorial a través de les seves jornades tècniques. Enguany, el saló celebrarà seminaris i conferències centrades en wellness i piscina pública i acollirà el III Waterpark Symposium de parcs aquàtics, així com les sessions formatives d’ASOFAP per a instal·ladors i professionals de la piscina.
En les seves activitats, Piscina & Wellness aposta pel valor afegit dels espais de demostracions en els quals es pugui veure l’aplicació real dels productes i serveis exposats per les empreses participants.
Com a novetat, els visitants podran seguir la construcció en directe de la Demo Pool, una instal·lació aquàtica que reunirà les darreres innovacions del sector. També s’habilitarà la Demo Surf, una piscina amb onada artificial contínua per a practicar el surf i que pot resultar d’interès per a parcs aquàtics o establiments turístics. Així mateix, com el 2015, es tornarà a recrear l’espai Wellness Experience, un centre de benestar en el qual els visitants podran comprovar el seu funcionament, fer consultes a experts i conèixer les tendències en disseny, equipament i tecnologia, així com serveis i tractaments a oferir.
El saló obrirà també la Innovation Zone, un espai on es concentraran i s’explicaran les principals novetats presentades pels expositors. Hi haurà, a més, una mostra de solucions d’Internet of Things aplicades al control i manteniment de la piscina i una àrea d’assessorament en internacionalització i finançament per a empreses. Així mateix, s’inclourà una exposició internacional de projectes arquitectònics innovadors relacionats amb les instal·lacions aquàtiques que presentarà la International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS).
Com a complement, Piscina & Wellness Barcelona convocarà el primer Concurs de projectes d’arquitectura d’espais d’aigua adreçat a estudiants d’arquitectura, a més de la sisena edició dels tradicionals premis que porten el seu nom i que reconeixen els productes i projectes més innovadors i sostenibles en els àmbits de la piscina, el wellness i les instal·lacions aquàtiques. En aquesta ocasió, el certamen inclourà, per primera vegada, dues noves categories relatives al món del benestar, i premiarà el millor establiment de wellness/spa així com el millor professional en tractaments de salut i bellesa d’aquest mateix àmbit.
Barcelona, gener de 2017