Piscina & Wellness Barcelona obre portes dimarts amb 341 empresas de 25 països

Piscina & Wellness Barcelona, que tindrà lloc del 17 al 20 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, segueix creixent gràcies a la seva aposta per la innovació i la internacionalitat alhora que reflecteix la bona marxa d’un sector que consolida la seva recuperació iniciada el 2015. En la seva propera edició el saló reunirà un total de 341 empreses directes de 25 països en més de 14.000m2 nets d’exposició, fet que suposa un increment del 18% en nombre de firmes i d’un 15% en superfície ocupada respecte a la darrera convocatòria, celebrada fa dos anys.
Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscines (ASOFAP), Piscina & Wellness Barcelona presentarà una visió global del producte piscina per a usos residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness i spa, una especialitat en auge. El saló posa, més que mai, l’accent en la innovació i mostrarà les darreres novetats en producte, tecnologies i solucions innovadores i ecoeficients que milloren la sostenibilitat, el control i automatització del manteniment, i l’experiència d’ús de les piscines, en la qual cada vegada es té més en compte la salut i el benestar.
El president del comitè organitzador del saló i president executiu de Fluidra, Eloi Planes, defineix aquesta edició com a “clau” per consolidar la línia de creixement iniciada el 2015. “Apostem per promoure la innovació i l’accés a mercats emergents, però també el negoci. Estem treballant perquè la fira sigui una gran xarxa de contactes i un motor d’oportunitats i coneixement perquè les empreses i visitants aprofiten al màxim la seva participació en Piscina & Wellness Barcelona “.
Internacionalitat
Els principals líders del mercat espanyol com ara Fluidra, BSPool, Espa, Diasa Industrial, Hayward, Kripsol, Grup QP, Renolit, Zodiac, SCP, Blautec, Construcciones Condal, Dantherm, Inbeca o Rosa Gres han confirmat la seva participació a la fira que ocuparà dos pavellons del recinte de Gran Via. Paral·lelament, el saló creix en internacionalitat, una de les seves grans senyals d’identitat, amb un 61% dels seus expositors procedents de l’exterior.
Així, després d’Espanya, el país que aporta més empreses és la Xina, seguit de França, EUA, Països Baixos, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Turquia i Regne Unit. Per la dimensió del parc de piscines -el segon d’Europa i el quart del món-, el mercat espanyol ofereix interessants oportunitats de negoci per a la rehabilitació, manteniment i equipament de les instal·lacions aquàtiques residencials. També suposa un fort atractiu l’ascens de la demanda de productes i serveis per a piscina d’ús públic i instal·lacions aquàtiques recreatives, a més de per wellness i spa que està impulsant el sector turístic del país. Per tot això, les firmes internacionals consideren la fira barcelonina un accés directe per contactar amb els principals agents de la demanda a Espanya.
Paral·lelament, Piscina & Wellness Barcelona aprofita la marcada internacionalitat de la seva oferta per atreure professionals d’arreu el món. Aquest poder de convocatòria a l’exterior (el 40% dels seus més de 12.000 visitants són estrangers) contribueix especialment a promoure les exportacions espanyoles del sector tant a Europa com a Llatinoamèrica i l’àrea mediterrània, principals zones d’influència de la fira. Està prevista l’organització de trobades empresarials entre expositors i visitants estrangers a través de més de 130 reunions de negocis agendades amb “hosted buyers” -compradors convidats pel saló- de fins a 26 països. També es preveu l’assistència de 300 compradors amb projectes concrets del mercat nacional lligats principalment al sector hoteler i turístic.
Com a novetat Piscina & Wellness Barcelona celebrarà la primera trobada entre empreses i professionals de Llatinoamèrica i Europa per intercanviar coneixements, experiències i contactes de negoci. Es convidarà a arquitectes, dissenyadors, desenvolupadors, inversors turístics i operadors hotelers principalment de Mèxic -país convidat en aquesta edició-, i altres estats del Carib, que constitueixen unes de les principals zones d’inversió hotelera de luxe al món i de major creixement de la indústria del wellness.
Innovació i coneixement compartit
Piscina & Wellness Barcelona suposa, a més, un important baròmetre per detectar oportunitats i tendències, a més de compartir experiències i informació i visualitzar la innovació que mou el sector. Per això, enguany s’amplien els espais de demostracions en què es pugui veure l’aplicació real dels productes i serveis exposats per les empreses participants que, com explica el director del saló Àngel Celorrio, “reforcem les àrees que cerquen aportar valor afegit , estendre la prescripció dels productes fora dels estands i promoure especialment el networking professional “.
En aquest sentit, destaca la Innovation Zone, un espai on es concentraran i s’explicaran en breus ponències les principals novetats d’aquest any. Hi haurà, a més, una mostra de solucions d’Internet of Things aplicades al control i manteniment de la piscina, una àrea d’assessorament en internacionalització i finançament per a empreses i una zona, organitzada en col·laboració amn 4YFN on exposen més d’una dotzena d’start-ups per descobrir innovadors projectes relacionats amb l’aigua, les piscines i el benestar.  Es podran veure des de piscines fabricades amb tècniques d’impressió 3D a ulleres aquàtiques amb realitat virtual per jugar dins de l’aigua, passant per un sistema per assecar i higienitzar xancles o una aplicació que permet a l’usuari adaptar la seva piscina al seu estat d’ànim, entre d’altres propostes.
Així mateix, s’inclourà una exposició internacional de projectes arquitectònics innovadors relacionats amb les instal·lacions aquàtiques que presentarà la International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS España), a més de les obres i instal·lacions guardonades en els Premis Piscina & Wellness 2017; en el nou certamen Wellness Spa Experience i en el primer Concurs d’Arquitectura per a estudiants impulsats pel saló.
També resultaran d’interès un nou espai que s’estrene aquest any: La Demo Pool, una piscina de fibra on es realitzaran proves tècniques de productes i es comprovaran diferents sistemes constructius. Així mateix, després de la bona acollida el 2015, es tornarà a recrear l’espai Wellness Spa Experience, un centre de benestar -que dobla el seu espai- i que permetrà veure els sistemes tècnics necessaris per al seu funcionament, fer consultes a experts i conèixer les últimes tendències en disseny, equipament i tecnologia, així com serveis i tractaments a oferir.
El saló serà el marc, així mateix, de les Jornades Professionals Wellness Spa Experience, en què participaran com a ponents més de 30 experts. S’impartiran conferències, taules rodones i xerrades sobre dinamització i rendibilitat dels establiments spas, balnearis i talassos, així com sobre aspectes relacionats amb la formació i professionalització del wellness, l’especialització i singularitat com a forma de diferenciació, i la revolució digital aplicada al negoci del benestar.
Piscina & Wellness Barcelona acollirà, a més, diferents conferències i jornades entre les quals destaca el tercer Simposi de Lleure Aquàtic en la qual s’abordaran les normatives de seguretat i la gestió eficient i sostenible de les instal·lacions recreatives en parcs aquàtics, hotels i càmpings, a més de les noves tendències en oci aquàtic i la importància de l’experiència del client. Per la seva banda, ASOFAP organitzarà sessions de formació per a instal·ladors de piscina residencial i professionals del punt de venda. També hi haurà seminaris i conferències centrades en piscina d’ús públic, un sector que, al costat del wellness, són els que més creixen aquest any en l’oferta del saló.
Barcelona, 13 d’octubre de 2017