PACGRAF Cuba obre oportunitats per al packaging i la impressió en La Habana

Del 7 al 9 de febrer, Fira de Barcelona i el Grup Empresarial  Palco organitzen al recinte firal Pabexpo de l’Havana la primera edició de PACGRAF Cuba, Saló Monogràfic d’Envasos, Embalatges i Arts Gràfiques, al qual participen 50 empreses de 10 països d’Europa i Amèrica. Espanya, amb 19 expositors, és el país que més firmes aporta a la nova fira que mostrarà les oportunitats de negoci vinculades al packaging i la impressió que s’obren a l’illa.

El Govern cubà considera estratègic el sector de l’envàs i embalatge (E + E) per garantir el desenvolupament econòmic i per potenciar especialment les indústries biofarmacèutica i alimentària, així com les exportacions. En aquest sentit, està impulsant polítiques i inversions per tal d’actualitzar tecnològicament les indústries locals productores d’envasos i embalatges per satisfer també una creixent demanda interna d’elements d’embalatge, en un país on encara un ampli percentatge de productes es segueixen venent a granel.
Pel director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, “la celebració de PACGRAF Cuba a l’actual conjuntura obre un accés directe al mercat de la illa un moltes empreses espanyoles i estrangeres especialitzades en maquinària i matèries primeres per a la fabricació d’envasos, embalatges i la impressió de packaging”
Tecnologia, coneixement i rondes de negoci
El mig centenar d’empreses participants en aquesta primera edició procedeixen d’Espanya, Cuba, Alemanya, França, Panamà, Itàlia, EUA, Colòmbia, Polònia i Perú.
PACGRAF Cuba pretén recolzar a aquestes empreses, generar noves oportunitats de negocis i oferir la possibilitat de contactar amb els principals compradors, minoristes, distribuïdors, ministeris de Cuba i inversors Clau del mercat de l’illa i d’altres països caribenys
Gairebé el 70% dels expositors de PACGRAF Cuba són fabricants i distribuïdors de maquinària, equips, tecnologies de procés i accessoris per a la producció d’envasos i embalatges i per a impressió de diferents suports. Un 18% correspon al segment de materials i matèries primeres i en el percentatge restant s’enquadren empreses de serveis de pre-impressió i impressió, telecomunicacions i organismes i institucions governamentals cubanes, encarregades de les importacions i exportacions que es realitzen al país.
Així mateix, entre les seves activitats, el saló inclou El Fòrum d’Inversió amb diferents conferències a les quals es presentaran les línies i principals mesures de la política de envàs i embalatge del govern cubà; les oportunitats de comerç i inversions en el sector de l’envasat i en la Indústria Gràfica, així com el paper del disseny de La fabricació d’envasos. Aquestes ponències que permetran conèixer l’actual conjuntura de aquests sectors així com  les noves facilitats per promoure la inversió estrangera a l’illa estaran impartides per Representants del Ministeri d’Indústries de Cuba i d’empreses estatals com el Grup Empresarial de la Indústria Lleugera (GEMPIL) i de l’Oficina Nacional del Disseny de Cuba (Ondi), entre d’altres.
Paral·lelament, tindran lloc les rondes de negocis, reunions agendades per la Cambra de Comerç de Cuba entre expositors, representants d’organismes cubans i professionals internacionals. Aquestes trobades estan orientades  a trobar clients, distribuïdors, socis comercials o proveïdors a l’illa. PACGRAF Cuba espera rebre més de 2.000 visitants.
Destinació firal: Cuba
PACGRAF Cuba forma part de la cartera de salons que organitzen Fira de Barcelona i el Grup Empresarial Palco al recinte firal Pabexpo de l’Havana. El 2017 tindran lloc la 2a edició de HOSTELCUBA (25 – 27 de maig) i els llançaments d’Energies Renovables (30 Maig 1 de juny) i SECURTEC, Saló Internacional de Sistemes de Seguretat i Emergències (19 – 21 de setembre). El 2018, del 22 al 24 de maig, tindrà lloc la 2a edició de la Fira Aliments Cuba que incorporarà equips i maquinària alimentària i que coincidirà amb la XIV Conferència Internacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CICAA).
Barcelona, gener de 2017