Nutrició, càncer oral o noves tecnologies; entre les temàtiques del primer OralthBcn

El nou esdeveniment OralthBcn, que tindrà lloc del 11 al 13 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, abordarà des d’un enfocament multidisciplinari diverses qüestions amb l’objectiu d’oferir tot tipus de solucions per a la millora de la salut oral. Així, el nou esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona comptarà amb la participació d’una cinquantena de ponents en temàtiques com la nutrició, el càncer oral o l’aplicació de les noves tecnologies en el disseny i fabricació de pròtesis dentals, entre d’altres.

El programa científic de OralthBcn s’articula a través de tres grans tracks transversals: New Trends, Technical & Application i Business. En el primer eix temàtic (New Trends), destaca la participació del doctor Saman Warnakulasuriya, professor emèrit al Kings College de Londres i col·laborador de l’Organització Mundial de la Salut.

Segons Warnakulasuriya, un dels principals experts en càncer oral d’Europa, “aquesta malaltia està augmentant a tot el món, però la seva incidència es podria reduir mitjançant l’educació pública i mesures de control eficaços sobre els seus principals factors de risc”. Al costat de Warnakulasuriya participaran experts de diferents especialitats com fonoaudiòlegs, higienistes o dentistes per abordar de quina manera detectar aquesta patologia i el seu posterior tractament.

Un altre dels ponents destacats en aquest eix és el doctor Pere Clavé, especialista en Cirurgia Digestiva i Neurofisiologia Digestiva a l’Hospital de Mataró i un dels principals experts en el tractament de la disfàgia, alteració que impedeix la correcta deglució i que sol provocar malnutrició i infeccions respiratòries com pneumònies per aspiració entre la gent gran.

El doctor Clavé és l’actual president de la Societat Europea per a Desordres de la Deglució (ESSD, en anglès). Sota l’eix Technical & Application, es desenvoluparan les jornades i seminaris destinades a col·lectius professionals com logopedes, higienistes, auxiliars de clínica o protètics dentals. I en el tercer eix temàtic (Business), s’abordaran qüestions relacionades amb l’àmbit de la gestió clínica, l’aplicació de la impressió 3D o l’ús del CAD / CAM, entre d’altres.

En aquest track, prendrà part com orador el doctor nord-americà Roger P. Levin, dentista i director executiu de Levin Group, la major firma de consultoria dental d’Amèrica del Nord que assessora en l’aplicació de les millors eines de gestió per a centres clínics.

L’oferta de OralthBcn, que tindrà lloc al pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, es complementa amb el Oralth Arena, una zona en la qual els expositors donaran a conèixer les seves últimes novetats a través de demostracions i de ponències que permetran la interacció amb els visitants d’una manera dinàmica i viva.
Barcelona, 4 de maig de 2017