Nova etapa pel Fòrum Dental

Els professionals de les 150 empreses que han exposats les seves novetats al Fòrum Dental, el saló dedicat a l’equipament del sector de la salut bucodental, defineixen com “molt positiu” el canvi d’ubicació del certamen, que s’ha celebrat al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, i es declaren molt satisfets amb el nou format de l’esdeveniment que per primera vegada ha englobat l’exposició comercial i un congrés internacional d’odontòlegs, protètics, higienistes i logopèdies.

La vuitena edició del Fòrum Dental, que tancarà les seves portes aquesta tarda, marca el principi d’una  nova etapa del saló que, organitzat per primera vegada per Fira de Barcelona, en aquesta edició ha acollit no només l’oferta en equipament d’última generació per a clíniques dentals sinó també l’European Dental Fòrum, el congrés internacional que ha reunit a Barcelona a 50 científics, investigadors i experts en odontologia, pròtesis dentals, higiene bucal i logopèdia.

“Teoria i pràctica han coincidit en el mateix lloc i al mateix temps”, afirma l’estomatòleg Juan Rumeu Milà, president de l’European Dental Forum. “La tecnologia no existiria sense una base científica, i la ciència no podria millorar la qualitat de vida dels pacients si no fos gràcies als avanços tecnològics. El Fòrum Dental ha reunit els dos vessants fonamentals del progrés científic afavorint sinergies entre els dos camps i satisfent al mateix temps la demanda tant d’empresaris com d’investigadors i professionals especialitzats en salut bucodental”.

Al tancament de les jornades tècniques, Rumeu també es mostra satisfet: “El congrés ha reunit alguns dels científics més reconeguts a nivell internacional, que han aportat els seus coneixements als professionals d’un sector que innova constantment”.

Els expositors també valoren positivament aquesta convocatòria del saló, “que marca un abans i un després en la seva història”, segons afirma el president de la distribuïdora AD Medical, Carles Vernet. “Hem anat a millor en tots els sentits: les instal¿lacions són àmplies, modernes i no només faciliten la logística, sinó que permeten una millor distribució de maquinària i productes. A més” ¿afegeix Vernet¿ “l’afluència de visitants ha estat satisfactòria”. Lo mateix opina Laia Muñoz, responsable de màrqueting de l’empresa espanyola Avinent, que destaca el bon nivell de vendes efectuades durant el certamen i la qualitat dels nombrosos contactes realitzats, que “suposen el tancament de negocis futurs”, assegura.

Per la seva banda, l’assistent de màrqueting de la multinacional suïssa Ben Air, Lali Jiménez, considera “molt bona l’organització i la qualitat dels serveis proporcionats als expositors”. També  opina que la decisió d’integrar les sales de conferències a la zona comercial ha estat “molt encertada perquè ha facilitat un millor flux de visitants per tot el pavelló”.

Segons les dades actuals i quan encara falten unes hora per al tancament, es calcula que han visitat el saló un total de 10.000 professionals, 1.000 dels quals han assistit a les conferències del congrés. Roger Mitjana, director del Fòrum Dental, explica que aquesta edició “ha suposat el principi d’una nova etapa del certamen, que evoluciona cap a un nou model d’esdeveniment capaç d’englobar tots els vessants del món de la salut bucodental. En aquest sentit -contínua  Mitjana- desitjo agrair a les entitats col¿laboradores i a les empreses pel suport que ens han brindat i per haver compartit amb nosaltres la il¿lusió d’un nou projecte”.

El Fòrum Dental tornarà a ocupar el recinte de Gran Via el 2015 per a presentar les novetats científiques i comercials de la indústria dental.

Barcelona, 13 d’abril de 2013