Nou èxit de públic del Festival de la Infància que aconsegueix connectar amb noves franges d’edat

Després de nou dies de celebració, el Festival de la Infància tanca aquesta tarda les portes del seu 52 edició amb un nou èxit de públic infantil i familiar. L’excel·lent afluència confirma l’encert d’ampliar l’oferta lúdica per cobrir les franges d’edat per sota dels 4 anys i per sobre dels 10 que, fins ara, no consideraven massivament assistir com sí ho feien els nens i nenes de 5 a 9 anys. Per a això, el Festival ha incorporat a les seves habituals activitats l’esdeveniment convidat “Un dia amb Peppa, el festival”, orientat als més petits de la casa, i el certamen d’oci i experiències multimèdia XD Young Fest, pensat per a nens majors i adolescents.
En aquest sentit, la macroproducció de Peppa Pig organitzada per Creativos Educativos ha esgotat entrades a les 14 funcions realitzades durant les quals els nens i nenes d’1 a 6 anys han pogut interactuar amb més de 15 personatges de la popular sèrie televisiva. Per la seva banda, el certamen de Fira XD Young Fest ha tingut una gran acollida entre els adolescents que han gaudit d’activitats, tallers i jocs en àmbits com els esports extrems, la tecnologia, la realitat virtual i robòtica, els videojocs, les arts urbanes i escèniques o el ball i la música electrònica. El XD Young Fest també ha acollit concerts dels joves artistes Kevin Ros, Enric Verdaguer, Manel Navarro i Crossing, entre d’altres.
Per la seva banda, el Festival de la Infància ha reunit més d’un centenar d’activitats enfocades a l’aprenentatge i a la diversió. A més dels circuits d’aventura, conducció, gimcanes, esports, activitats relacionades amb la tecnologia, la creativitat, les manualitats i altres jocs que han difós valors cívics i hàbits saludables, el Festival ha recuperat els formats d’entreteniment més clàssics, ampliant el programa d’espectacles tradicionals amb màgia, teatre, titelles, pallassos, circ, contacontes i actuacions musicals.
El Festival ha estat, així mateix, amfitrió de convidats il·lustres com l’escriptora i dissenyadora Pilarín Bayés, que ha contat contes i realitzat dibuixos per als seus petits ‘fans’, i els futbolistes del primer equip del FC Barcelona Sandro Ramírez i Aleix Vidal, que no han volgut perdre l’oportunitat de jugar un mini partit amb els nens aficionats al futbol.
A més dels continguts relacionats amb l’ecologia, el reciclatge i l’alimentació, l’esport ha tornat a ser un dels pilars principals del Festival que ha comptat aquest any amb la presència i col·laboració de més de 20 federacions esportives, de la Secretària General del Esport de la Generalitat de Catalunya i del Club Super3.
A falta de les xifres definitives, s’estima que el Festival de la Infància tancarà amb més de 90.000 visitants entre infants, joves, familiars i acompanyants “gràcies a la gran i variada oferta d’entreteniment amb la qual s’ha aconseguit ampliar la franja d’edat del públic” explica el director del Festival de la Infància, Josep Antoni Llopart. “Aquest any hem solucionat l’inconvenient de moltes famílies amb nens de diferents edats que veien com els germans més petits o els grans no trobaven el seu lloc al Festival. En aquesta edició, el Festival ha convençut a tots”, conclou Llopart.
D’altra banda, sensible a la conjuntura socioeconòmica, el Festival de la Infància ha repartit com cada any més de 5.000 invitacions solidàries entre diverses entitats sense ànim de lucre de la Ciutat Comtal que treballen amb nens de famílies amb risc d’exclusió social. L’esdeveniment també ha augmentat en aquesta edició els descomptes especials a famílies nombroses, monoparentals, gent gran i persones discapacitades.
El Festival de la Infància, l’esdeveniment educatiu i d’entreteniment infantil més important de Barcelona i un dels més veterans de Catalunya, tornarà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona del 27 de desembre de 2016 al 4 gener 2017.
Barcelona, 4 de gener de 2016