Nivalia & Outdoor Sports anima les vendes de roba i material de esquí per a aquesta temporada

Bona acollida de la fira Nivalia & Outdoor Sports que avui es tanca al recinte de Montjuïc amb la visita de gairebé 12.000 afeccionats als esports d’hivern. Els descomptes i promocions del saló sumats a l’anunci d’un descens de temperatures han animat al públic¿majoritàriament joves i famílies¿ a comprar roba tècnica, complements i material d’esquí i a cercar escapades a destinacions de neu per aquesta temporada, l’inici de la qual serà probablement a finals de novembre.

Estacions d’esquí de Catalunya, el sud de França, Andorra i els Alps italians, establiments especialitzats en material esportiu, federacions, promotors d’esports d’aventura i agències de viatge han presentat les novetats per a aquesta temporada. Un total de 51 expositors han participat en el saló de la neu i els esports de muntanya de Fira de Barcelona.

El director de Nivalia & Outdoor Sports, Josep Antoni Llopart, ha destacat “l’enfocament pràctic i comercial” d’aquesta edició per contribuir a dinamitzar les vendes dels establiments esportius participants, que, a més de presentar el més nou, han ofert productes d’estoc del darrer any a meitat de preu. Entre els articles més venuts destaquen els esquís i el material de snowboard.

Igualment, les agències de viatges especialitzades en neu, que operen majoritàriament per Internet, han donat a conèixer les seves propostes per a caps de setmana, ponts i Nadal, mentre que les estacions d’esquí han informat de les seves novetats i iniciat la venda de forfets per a aquesta campanya. En aquest sentit, segons reconeixen des del sector, els preus de les estades amb forfets respecte a d’altres anys s’adeqüen a la conjuntura i han baixat de mitjana un 15%. També es constata un augment de la contractació d’última hora per aconseguir millors ofertes.

Les estacions d’esquí espanyoles, agrupades a l’Asociación Turística de Estaciones de Esquí y Montaña (ATUDEM), han invertit per a aquesta campanya 25 milions d’euros en la millora de remuntadors, sistemes d’innivació, ampliació de pistes i àrea esquiable i serveis de restauració. Les estacions del Pirineu català ¿les que reben un major nombre d’esquiadors de tota Espanya¿ han estat les que han fet desemborsament més gran, més de 10 milions d’euros. En conjunt, les previsions del sector per enguany passen per atraure prop de 6 milions d’esquiadors a les estacions del nostre país.

Barcelona, 6 de novembre de 2011