Neix XD Young Fest, el nou festival jove d’oci i experiències multimèdia de Fira de Barcelona

Fira de Barcelona llança l’XD Young Fest, un nou festival d’oci i experiències multimèdia adreçat a adolescents i joves. Comptarà amb una gran àrea per practicar esports extrems, així com un ampli repertori d’activitats i experiències per descobrir el més nou en tecnologia, Gaming, música electrònica i noves tendències urbanes. El certamen se celebrarà del 27 de desembre al 4 de gener al recinte de Montjuïc i coincidirà amb el Festival de la Infància, que tornarà a la seva tradicional cita amb noves propostes lúdiques, culturals i musicals per als més petits.

Durant les vacances de Nadal, s’afegeix a l’agenda de Barcelona l’XD Young Fest, “un saló innovador que pretén convertir-se en el punt de trobada dels joves de la ciutat i la seva àrea metropolitana, uns 20.000 adolescents. Es tracta del primer certamen dirigit a aquesta franja d’edat -a partir dels 12 anys-, concebut com un gran espai d’entreteniment i aprenentatge on la tecnologia, l’esport, la música i les tendències urbanes es fusionen per crear experiències úniques, permetent als joves compartir i conèixer gent amb les mateixes aficions”, explica el seu director, Josep Antoni Llopart.

L’oferta del certamen s’estructurarà en quatre àrees temàtiques inspirades en les activitats que més apassionen al públic jove. D’una banda, hi haurà una zona tecnològica per descobrir els dispositius més avançats en realitat virtual i augmentada o gaudir d’una gran àrea de Gaming amb competicions, jocs i masterclass amb destacats YouTubers.

Una de les propostes estrella serà l’Audi Mind Race, un innovador i espectacular circuit electrònic de modelisme, creat per Audi i obert per primera vegada al públic, que permetrà conduir una rèplica de l’Audi R18 e-tron quattro. A través d’un sensor (mindwave), que es col•loca sobre el cap del participant, es capta el nivell d’atenció i concentració del cervell, generant l’energia necessària per impulsar el moviment del cotxe. Per tant, a més concentració, més velocitat.

Es crearà, així mateix, el territori X-Sports dedicat als esports extrems i urbans amb espectaculars circuits per a tots els nivells d’skate, scooter, pumptruck, trial o bmx, un rocòdrom amb tirolina gegant, un circuit de kars, piscina amb skimboard i una àrea de làser combat, entre moltes altres activitats.

La música electrònica també serà protagonista a l’XD Young Fest amb un gran escenari, el Youngster Pòdium, que acollirà tallers, actuacions i espectacles de reconeguts dj, cantants i artistes de les arts escèniques més avantguardistes. Completarà l’oferta del saló l’espai de Tendències destinat a la creativitat i el talent, on els visitants podran conèixer l’últim en moda i cultura urbana a través de tallers de graffiti i actuacions de breakdance, street dance, body-percussion, hip hop o beatbox.

Festival de la Infància
XD Young Fest coincidirà en dates i recinte -encara que en palaus independents- amb el tradicional Festival de la Infància. En la seva 51a edició, el certamen tornarà a la seva cita anual amb noves propostes culturals, esportives, espectacles, concerts, tallers de creativitat i activitats per inculcar valors com el civisme, l’alimentació saludable o el respecte als animals, destacant aquest any les activitats relacionades amb la tecnologia, l’ecologia i els espectacles infantils tradicionals.

El Festival de la Infància se celebrarà en els palaus 1, 2 i la Plaça de l’Univers, i l’XD Young Fest al palau 8, tots dos al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Barcelona, 27 d’octubre de 2014