Liber convida a trobades de negoci virtuals a 1.300 compradors i prescriptors de 64 països

Davant les limitacions de la mobilitat internacional a causa de la pandèmia, la fira Liber es reinventa i realitzarà aquest any les seves habituals trobades de negoci en format digital. A través de tres programes específics de compradors, prescriptors, i bibliotecaris, la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), en col·laboració amb diverses institucions, ha seleccionat a 1.300 professionals clau del mercat del llibre de 64 països per participar en reunions amb els expositors de la fira, que tindrà lloc del 27 al 29 d’octubre a través d’una plataforma virtual que ha permès ampliar l’abast i possibilitats del saló i doblar el nombre d’aquests convidats respecte a la passada edició.

Durant els tres dies de la fira, els expositors podran mantenir trobades virtuals amb aquests professionals clau, compartir informació sobre mercats, aconseguir nous contactes comercials i generar comandes. Tot a través d’una plataforma digital amb la qual espera contribuir eficaçment a reactivar les vendes del sector editorial espanyol, especialment a l’exterior. De fet, un terç de les exportacions anuals de la indústria del llibre espanyola es concreten en Liber.

En el perfil dels convidats figuren importadors, distribuïdors, llibreters, compradors de drets, així com a responsables d’organismes públics i biblioteques, agents literaris, professors d’universitat, editors i periodistes. Enguany, els participants seleccionats procedeixen majoritàriament de les dues àrees geogràfiques que concentren el gruix de les exportacions i àrees d’interès de les editorials espanyoles: Europa (27 països) i Llatinoamèrica (20), a més dels EUA i Canadà. Així mateix, s’han seleccionat altres 15 mercats preferents a la Mediterrània i Àsia com Algèria, Egipte, Marroc, Líban, Israel, Turquia, Xina, Corea, Hong Kong, Índia, Japó, Singapur, Taiwan, a més d’Austràlia i Nova Zelanda.

Igualment, Liber 2020 compta amb un programa específic per a bibliotecaris nord-americans, organitzat per l’ICEX en col·laboració amb l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Miami i la pròpia FGEE. Dins d’ell, s’han convidat a més de 67 responsables de decidir o prescriure compres de llibres en espanyol a les biblioteques públiques dels EUA, país que compta amb més de 50 milions de castellanoparlants.

La convocatòria de el Programa de Compradors, del Programa de Prescriptors d’Interès Prioritari (PICE) i del Programa de Bibliotecaris nord-americans a Liber 2020 és possible gràcies a la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport; les Oficines Econòmiques i Comercials en l’Exterior de la Secretària d’Estat de Comerç; ICEX Espanya Exportació i Inversions; la Generalitat de Catalunya; el Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO) i Acció Cultural Espanyola (AC / E).

Espanya és, després del Regne Unit i EUA, el tercer país del món que més llibres exporta. El 2018 (últim any amb informe disponible) el valor de les vendes a l’exterior de el sector del llibre va ser de 615,40 milions d’euros, un 4,5% més que l’any anterior, segons dades de la FGEE. D’elles, 421,40 milions d’euros (+ 8,9%), van correspondre a productes d’editorials. Els principals països als quals es van dirigir les exportacions espanyoles van ser França, Argentina, Mèxic, Regne Unit, Portugal, Itàlia, Xile i EUA, entre altres.

Reconeguda com una de les principals cites firals per a l’edició en espanyol, Liber reunirà a través d’una plataforma digital l’oferta d’unes 200 editorials i empreses que mostraran els seus fons i les últimes novetats publicades, així com productes i serveis relacionats amb la comercialització i distribució de llibres. A més, Liber, organitzada per Fira de Barcelona i promoguda per la FGEE, compta amb un ampli programa de jornades professionals per debatre i reflexionar sobre l’actualitat sectorial vinculada a la cadena de valor del llibre que es retransmetran en streaming.

Barcelona, 16 d’octubre de 2020

Maria Dolors Herranz / Gloria Dilluvio
Premsa Fira de Barcelona – Liber
Tel 93 233 25 41 – 21 72
mdherranz@firabarcelona.com / gdilluvio@firabarcelona.com

Gerardo Miguel
Cap de premsa FGEE
Tel. 91 576 52 50
prensa@fge.es

SOL·LICITA EL TEU PASSI DE PREMSA PER A LIBER 2020 AQUÍ

  • Permet seguir en streaming les jornades professionals i conferències sobre el llibre i la lectura.
    Consulta el programa
  • Assistir on-line a l’acte inaugural i el lliurament dels Premis Liber 2020
  • Interactuar amb els expositors, ponents i altres visitants de la plataforma