Liber 20 es celebrarà en format digital per reactivar el comerç exterior del llibre en espanyol

Enguany el saló Liber serà digital. Com a resposta a l’actual conjuntura i a les restriccions internacionals per a viatjar, la Fira Internacional del Llibre que promou la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), se celebrarà del 27 a el 29 d’octubre a través d’una plataforma virtual amb l’objectiu d’ajudar al sector a recuperar l’impuls comercial, especialment a l’exterior. Organitzada per Fira de Barcelona, la nova proposta uneix la presentació de novetats i fons editorials per part dels més de dos centenars d’expositors i 400 cases editorials previstes, amb reunions de negoci amb compradors i prescriptors convidats de més de 60 països, així com trobades amb diferents professionals espanyols del món del llibre. També s’inclouen en aquest entorn on-line les Jornades Professionals Liber que abordaran l’adaptació del món del llibre al mercat post-pandèmia.

D’aquesta manera, Liber, la fira professional referent internacional per al llibre en espanyol, es transforma i s’adapta a la situació generada per la Covid19 amb un nou concepte que sumarà en un entorn digital a professionals de tota la cadena de valor del llibre, generant oportunitats de negoci dins i fora d’Espanya, coneixement i debat sectorial, així com contactes comercials d’interès.

El president de la FGEE i del comitè organitzador de Liber, Miguel Barrero, destaca la importància de la fira per al sector: “Liber ens permet establir i mantenir el contacte amb clients i prescriptors tant d’Espanya com de mercats internacionals, especialment d’Iberoamèrica. Les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia ens han fet adaptar la fira amb la finalitat que, principalment, segueixi sent un punt de trobada comercial de l’edició en espanyol amb prescriptors, distribuïdors, bibliotecaris, llibreters i clients per a la qual cosa comptarem amb una potent plataforma. A més, mantenim la celebració de les jornades professionals que es podran seguir virtualment, la qual cosa ens permetrà intercanviar opinions i experiències derivades de l’actual situació”.

Aquest nou format, que escurça distàncies gràcies a la tecnologia, permetrà ampliar els contactes i interaccions a nivell internacional per dinamitzar el negoci editorial. En aquest sentit, la FGEE treballa per augmentar la relació de compradors convidats a través del seu programa d’internacionalització en què col·laboren el Ministeri de Cultura i Esport; les Oficines Econòmiques i Comercials en l’Exterior de la Secretària d’Estat de Comerç; ICEX Espanya Exportació i Inversions; la Generalitat de Catalunya i el Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO). També s’està ultimant el Programa de Prescriptors d’Interès Prioritari (PICE) amb l’ajuda d’Acción Cultural Española AC / E) per aconseguir tancar el màxim nombre de reunions on-line de negoci a Liber.

Igualment, l’organització es proposa atraure aquesta edició virtual de Liber a un important nombre de professionals nacionals, interessats en conèixer i adquirir novetats i llibres de fons de la producció editorial en diferents gèneres i àmbits temàtics, així com a participar activament en les Jornades professionals i webinars previstos.

Barcelona, ​​8 de setembre de 2020

Maria Dolors Herranz
Premsa Fira de Barcelona
Tel. 932332541
mdherranz@firabarcelona.com

Gerardo Miguel
Premsa FGEE
Tel. 91 576 52 50
prensa@fge.es