Les últimes propostes culinàries i els aliments més sorprenents a la cita gastronòmica de l’any

La consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, inaugurarà el proper dilluns 18 de novembre a les 12.00 h Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019. Durant tres dies (de dilluns 18 a dimecres 20 de novembre), el saló reunirà al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona a prop de 300 empreses expositores i al voltant de 45 cuiners que sumen 31 estrelles Michelin.

Sota el lema ‘(Re) pensar la gastronomia’, Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019 convidarà a reflexionar sobre el moment gastronòmic actual, a realçar el talent i a impulsar negocis més sostenibles. D’aquesta manera, durant el certamen s’incidirà en temes com la sostenibilitat i el territori, el paper de la dona en la gastronomia, l’efervescència de la cuina a Europa i l’equilibri entre tradició i innovació.

El saló, que ha superat amb escreix les seves expectatives inicials de participació, comptarà amb prop de 300 firmes expositores que ocuparan un total de 10.000 m2 (6.000 m2 d’espai expositiu i 4.000 m2 destinats a activitats), la totalitat al palau 8 de recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

A través de les més de 100 activitats programades, Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019 esdevé una plataforma per mostrar les propostes més innovadores i posar en comú les tendències emergents de la cuina, l’aposta pels productes de proximitat, el retorn de la triperia als fogons i la moda dels restaurants amb hort propi, entre altres temes d’actualitat.

En resum, un complet programa amb més de 75 demostracions i ponències culinàries i enològiques, 50 xefs amb un total de 31 estrelles Michelin, 30 sessions sobre negoci, digitalització i sostenibilitat en la restauració i concursos en directe com The Best Dessert, el Campionat d’Espanya de l’Panetone Artesà – un dolç el consum del qual s’ha multiplicat per deu en els últims cinc anys-, el Plat Favorit dels Catalans 2019, o els Premis InnoFòrum que reconeixeran el producte més innovador, el packaging més creatiu o el sabor més original.

Novetats i curiositats gastronòmiques també protagonitzaran l’oferta del saló on, entre altres productes, es podran descobrir musclos en conserva amb salsa de vermut d’albariño, torró de xocolata airejat amb ametlles salades, paté de cranc i gambes a l’allioli, mandonguilles a la barbacoa, el Cheese fuet XXL o el formatge vegà d’allioli, entre d’altres sorprenents propostes sostenibles, saludables i de caràcter gourmet.

Barcelona, 15 de novembre de 2019

Descarregui el dossier de premsa aquí

Entreu a la galeria d’imatges aquí.

Contacte de premsa prensa@alimentaria.com

Susana Santamaría (650 933 776) ssantamaria@alimentaria.com

Mar Claramonte (664 030 027) mclaramonte@alimentaria.com

Lourdes Marín (607 184 974) lmarin@alimentaria.com