Les startups internacionals més innovadores del sector retail participaran al RBEWC

Les empreses de nova creació i amb clara vocació innovadora al sector del comerç al detall seran unes de les protagonistes de la primera edició del Retail and Brand Experience World Congress, que organitza Fira de Barcelona. L'esdeveniment completarà la seva oferta expositiva i congressual amb una zona d'empreses emergents que reunirà més de 75 expositors de tot el món, una competició entre les  millors propostes emergents, així com conferències i tallers per a emprenedors. 
Així, durant tres dies el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona serà la capital de la venda al detall amb la celebració de la primera edició del Retail and Brand Experience World Congress. L’esdeveniment abordarà els principals reptes de la revolució digital que està vivint actualment el sector a través de ponències on hi participaran representants d’empreses líders mundials. El congrés es complementarà amb una zona expositiva i un espai amb una selecció de les startups internacionals més innovadores.
Aquesta àrea, anomenada ‘Startup Village’ comptarà amb la participació de 75 empreses emergents, el 80% d’àmbit internacional (de països com els Estats Units, el Regne Unit, França o Israel) que mostraran al públic visitant les seves innovacions. Es tracta de companyies que aportaran solucions en àmbits com la tecnologia aplicada al comerç, màrqueting digital, anàlisi d’operacions, sistemes de planificació de recursos i cadena de subministrament, aplicacions d’e-commerce, recerca i consultoria, serveis d’IT o big data.
Segons Aleix Valls, responsable d’aquesta zona i també director general i cofundador de Liquid, “l’objectiu és que aquest espai esdevingui punt de trobada i de diàleg entre les principals solucions innovadores que, en un moment d’eclosió digital com l’actual, revolucionaran la manera com comprem i ens relacionem amb el sector retail”. 
De la seva banda, el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salva Tasqué assegura que “des de Fira liderem l’organització d’esdeveniments que impulsin la innovació. Per aquest motiu, apostem per donar visibilitat a les startups més innovadores i convertir-nos en una plataforma per apropar la tecnologia més disruptiva al petit i gran comerç”.
Control d’estocs i monitoratge de vendes
Aquesta àrea reunirà també les 24 companyies finalistes als premis ‘Next! Awards’ a la millor iniciativa digital, millor tecnologia disruptiva i millor marca digital.
Entre els 24 finalistes destaquen empreses que ofereixen solucions per transformar botigues minoristes analògiques en establiments intel·ligents del futur; aplicacions tecnològiques per conèixer en temps real i a través d’un telèfon intel·ligent o una tauleta l’estoc de producte disponible; eines per tal de millorar la indexació de botigues online en els principals motors de cerca, directoris, xarxes socials o gps; així com una solució per monitoritzar el número de visitants i compradors potencials mitjançant una càmera de vídeo situada al marc de l’entrada de les botigues que permet mesurar les taxes de conversió a l’establiment, efectivitat de les campanyes publicitàries i promocionals etc…
L’espai ‘Startup Village’ es completarà amb un programa de tallers, amb més de 25 propostes dissenyades a aportar eines i coneixements als emprenedors participants en matèries com ara el màrqueting, les vendes o el pensament de disseny, el model d’innovació que triomfa a Silicon Valley; així com xerrades, debats i taules rodones al voltant de la innovació i la transformació digital.
Revolució digital
L”Startup Village’ serà només una part de la primera edició del RBWEC que tindrà en la àrea congressual el seu eix central. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’un centenar de ponents, directors i alts executius d’empreses com Google, Ikea, Nestlé, British Airways, Carrefour o Levi Strauss, que compartiran experiències i debatran sobre els principals reptes de present i de futur del retail en les més de 90 ponències programades. Aquestes s’estructuraran al voltant de 6 temàtiques (experiència de client, omnicanalitat i digital, sector immobiliari, tecnologies al servei del comerç al detall, personalització i nous models i tendències) i 8 sectors (moda, gran consum, botigues departamentals i centres comercials, bellesa, electrònica, online, mobiliari i banca). L’esdeveniment es completarà amb una zona expositiva amb 100 empreses participants.
Barcelona, 11 de març de 2019