L’energia i la sostenibilitat, eixos principals de la propera edició d’Expominer

El Palau número 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acollirà del 10 al 12 de novembre la 39ª edició d’Expominer Barcelona Market, el Saló de Minerals, Fòssils i Joieria. El certamen comptarà amb més d’un centenar d’expositors i una quarentena d’activitats divulgatives, entre tallers, exposicions, concursos i xerrades científiques que enguany tindran en la sostenibilitat el seu fil conductor. Enguany tots els visitants que comprin la seva entrada rebran un mineral de regal. 
Sota el lema “Els minerals, l’energia i el desenvolupament sostenible”, la nova edició d’Expominer, el Saló de Minerals, Fòssils i Joieria, líder en el seu àmbit a Espanya i referent del sud d’Europa, escalfa motors per oferir la millor oferta expositiva de fòssils, minerals, gemmes, joies, handmade, gemmoteràpia i ecologia. El certamen comptarà amb més d’un centenar d’expositors, de 15 països diferents que incrementen la seva superfície lineal en un 7% respecte l’edició de l’any passat.
Segons el president del saló, el professor ad Honorem del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Carles Miravitlles, “enfoquem una nova edició amb molta energia i amb la mateixa vocació de sempre: promoure la divulgació científica, la conservació del medi ambient, la sostenibilitat i el turisme formatiu”. Per la seva banda, la directora d’Expominer, Marta Serra, subratlla que “la temàtica d’enguany vol conscienciar tothom de la importància dels minerals en el nostre dia a dia i del seu paper en el desenvolupament sostenible ja que han esdevingut peces clau en darrers avenços tecnològics i en energies renovables”.
El saló, organitzat per Fira de Barcelona, amb el suport de Repsol i l’Obra Social la Caixa, acollirà un nou cicle de xerrades sobre mineralogia i ciències de la terra amb ponències de reconeguts experts durant els tres dies del saló. Destaquen sessions relacionades amb els volcans i l’energia geotèrmica; les propietats superconductores de les perovskites; o els minerals emprats per crear bateries. Les sessions seran impartides per investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) o de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona (UB).
Els tallers organitzats perquè els visitants puguin gaudir de la seva vocació científica també seran part important de l’oferta del saló, amb propostes per aprendre a fer bateries amb simples llimones, descobrir perquè leviten determinats objectes o amb tallers de recerca d’or o meteorits, entre d’altres.
D’altra banda, i amb l’objectiu d’atreure nous públics i esdevenir una cita pre-nadalenca, la 39a edició d’Expominer seguirà reforçant la seva vessant més comercial potenciant sectors com els de la joiera i bijuteria d’autor o el handmade per aquells que busquen articles diferents i originals de cara a les festes.
19 d’octubre de 2017