L’edició digital de Smart City Expo Latam Congress reuneix els principals agents de la transformació urbana

Del 13 al 15 d’octubre Smart City Expo Latam Congress, el principal esdeveniment sobre innovació urbana d’Amèrica Llatina i el Carib, celebra la seva cinquena edició en format digital amb el suport del Govern de l’Estat de Yucatán, adaptant-se a la situació actual. Coorganitzat per Fira de Barcelona a través de la seva filial a Mèxic i altres operadors i institucions locals, reunirà de forma virtual als principals agents de la transformació urbana de sectors públic i privat, posant el focus en iniciatives orientades a la construcció i reactivació de ciutats més inclusives, intel·ligents i sostenibles.

Sota el lema “Resiliència i planificació: ideant el futur d’Amèrica Llatina”, l’esdeveniment abordarà solucions sobre salut pública i resiliència comunitària, transformació digital i reconstrucció econòmica; mobilitat intel·ligent i sostenible; canvi climàtic i energia; educació, benestar i innovació social i gestió integral de l’aigua. Hi participen més de 290 experts, procedents de països com els Estats Units, Espanya, Canadà, Mèxic, Colòmbia, Xile o Argentina, entre els quals destaquen Elkin Velásquez, director regional d’ONU Hàbitat per a Llatinoamèrica i el Carib; Mauricio Bouskela, especialista sènior del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID); o Richard Hansen, president i fundador de la Fundació per a les Investigacions Antropològiques i Estudis Ambientals (FARES).

L’edició digital de Smart City Expo Latam Congress compta, a més, amb la participació de més de 100 empreses i institucions que donaran a conèixer les últimes tendències tecnològiques i projectes de transformació urbana a la regió. El programa de conferències es retransmetrà de forma gratuïta amb l’objectiu d’arribar a una audiència més global i promoure el networking.

Smart City Expo Latam Congress forma part de l’estratègia d’internacionalització de Smart City Expo World Congress (SCEWC), la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona. Entre altres esdeveniments organitzats en el marc d’aquesta estratègia figuren Atlanta (EUA), Buenos Aires (Argentina), Doha (Qatar), Curitiba (Brasil) i Kyoto (Japó).