L’arquitectura d’Antoni Gaudí i Super Mario al Saló del Manga

El 21è Saló del Manga de Barcelona, que se celebra del 29 d’octubre a l’1 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, és el més gran de la seva història amb 60.000 m2, més activitats i expositors. En aquesta edició, l’arquitectura d’Antoni Gaudí i el famós Super Mario són protagonistes.
El certamen, cita obligada per als aficionats al còmic i l’animació japonesa, ocupa aquest any els palaus 1, 2, 4 i la plaça de l’Univers, i amb rècord d’estands, 173 empreses expositores, un 15% més.
A més de l’habitual zona on es presenten les últimes novetats en manga i marxandatge, hi ha un espai dedicat a la gastronomia japonesa amb més restaurants i la planta dedicada a la cultura tradicional nipona, l’espiritualitat i les teràpies naturals. Tampoc hi falta l’escenari on es concentren les actuacions musicals i les exhibicions de balls, així com les àrees per als cosplayers, les projeccions, les exposicions i els tallers de jocs.
Algunes de les activitats i mostres del saló giren al voltant de la presència de l’arquitectura en el manga, amb Antoni Gaudí com a protagonista, el 70 aniversari del bombardeig atòmic sobre Hiroshima i Nagasaki amb la visita d’una supervivent i Super Mario Bros, popular lampista del joc de Nintendo que compleix 30 anys.
Entre els autors japonesos convidats aquest any, destaquen Io Sakisaka (Aoha Ride), Inio Asano (Solanin), Tetsuya Tashiro (Akame ga kill!), A més dels productors de la pel·lícula Dragon Ball Z.
El Saló del Manga està organitzat per Ficomic.
Barcelona, octubre de 2015