La segona edició de la Barcelona Industry Week confirma la transformació digital com a una realitat

L’internet de les coses, la intel·ligència artificial, la impressió 3D i la revolució digital a la salut han arribat per quedar-s’hi. Així ho ha demostrat la Barcelona Industry Week, esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona, ​​que ha tancat avui la seva segona edició, consolidant-se com a cita de referència de la indústria 4.0 i la transformació digital de les empreses amb la celebració conjunta dels salons Healthio, In3dustry From Needs to Solutions, i IoT Solutions World Congress (IoTSWC), que durant tres dies han aplegat 550 empreses, més de 700 ponents, i més de 25.000 professionals procedents de diversos països.

El director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, ​​Salvador Tasqué, ha posat èmfasi en l’èxit de la convocatòria i ha assegurat que “aquesta edició ha estat marcada per una alta internacionalitat i una gran activitat, evidenciant que la transformació digital ja no és només una idea de futur sinó una realitat”. En aquest sentit, ha afegit que “amb la Barcelona Industry Week volem contribuir a posicionar Barcelona com a referent de la indústria 4.0 però, sobretot, facilitar a les empreses i professionals un marc on la innovació, la tecnologia i la transformació digital tenen un paper determinant davant un repte ineludible per a tots“.

Així, l’Internet of Things Solutions World Congress ha reunit prop de 350 empreses i de 16.000 visitants, confirmant que la interconnexió digital de les coses es consolida en tots els sectors industrials i econòmics, canviant els processos empresarials, els negocis i la societat. L’IoTSWC ha sumat a l’exposició comercial i als temes del seu congrés la intel·ligència artificial i el blockchain com noves tecnologies disruptives que s’afegeixen al moment de transformació digital que vivim. IoTSWC ha celebrat més de 200 conferències en què han intervingut 316 ponents.

Per la seva banda, In(3D)ustry From Needs to Solutions, el certamen dedicat a la impressió 3D, ha afegit sectors i nous continguts a la seva oferta com la manufactura avançada, motlles i matrius, nous materials i transformadors del plàstic. Amb la presència de 90 expositors, el saló ha registrat prop de 5.000 visitants i ha acollit més d’un centenar de conferències, tallers i mini-cursets amb un centenar de ponents.

Healthio, que ha tingut més de 4.000 visitants, ha mostrat els últims avenços relacionats amb la salut que faciliten l’empoderament del pacient en la seva presa de decisions. L’esdeveniment ha reunit 115 firmes expositores i ha acollit 25 itineraris especialitzats. D’altra banda, s’han celebrat més de 420 xerrades amb 320 ponents.

Amb el Consorci de la Zona Franca com a patrocinador principal, la Barcelona Industry Week ha organitzat mig centenar d’activitats, entre conferències i presentacions que, sota el lema Inspiring the industrial future, han abordat l’impacte de la indústria 4.0 i ha mostrat una de les seves implantacions més destacades a nivell industrial, la incubadora de manufactura avançada d’impressió 3D de la Zona Franca de Barcelona.

Així mateix, la Barcelona Industry Week ha celebrat el primer Congrés de Cyberseguretat i Hacking Ètic, coorganitzat per Fira de Barcelona i la consultora Light Eyes, amb la participació d’experts que han debatut sobre els grans reptes de la protecció de dades a la xarxa. L’esdeveniment ha comptat també amb la col·laboració dels centres tecnològics Leitat i Tecnalia.

Barcelona, 18 d’octubre de 2018