La primera edició de l’Smart Island World Congress tanca amb gran èxit de participants

El congrés que s’ha celebrat de dijous a divendres a Calvià (Mallorca) ha rebut més de 1.000 visitants, 95 ponents i experts nacionals i internacionals, així com 70 representants d’illes de tot el món, com Antigua i Barbuda, República Dominicana, Nova Zelanda, Còrsega, o Açores que han presentat els seus projectes al voltant de 4 eixos temàtics: Noves Connectivitats, Talent i Creixement Econòmic, Desenvolupament Urbà i Social i Illes del Futur.
La primera edició de l’Smart Island World Congress (SIWC), organitzat per Fira de Barcelona, l’Ajuntament de Calvià i el Consell de Mallorca, amb el suport del Govern Balear, i ONU-Hàbitat, ha tancat avui amb gran èxit de participació i situant Calvià al mapa de referència del món smart. Dels més de 1.000 participants, més del 50% han estat de congressistes de fora de les Illes Balears. Entre les empreses participants, destaquen companyies com Microsoft, Fiware, Orange, Grup Etra o Meliá Hotels and Resorts.
Han tingut especial bona acollida les ponències dels tres principals ponents: l’expresident del Govern d’Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, el també expresident de Kiribati, Anote Tong, i el geoestratega d’economies emergents, Parag Khanna. Totes elles han omplert l’aforament de les més de 700 cadires de l’auditori principal de l’SIWC.
Durant els dos dies que ha durat el congrés, els participants han debatut sobre els reptes i oportunitats que afronten diàriament les illes de tot el món, com ara la població flotant, la connectivitat, l’abastiment o la sostenibilitat.
La Palma, premi Illa Intel•ligent 2017
El SIWC va tenir ahir a la nit el seu moment més esperat amb el lliurament dels Smart Island Awards, els premis que reconeixen les iniciatives i projectes més destacats en l’àmbit de la innovació intel•ligent en territoris insulars.
El projecte La Palma Smart Island impulsat pel Cabildo Insular de la Palma ha estat mereixedor del premi a la Illa Intel•ligent de l’any 2017.Les illes de Maurici, Bora Bora, Malta, Cap Verd i República Dominicana han rebut els guardons al  Desenvolupament Urbà, a la Destinació Smart, a la Inniciativa Innovadora, al Desenvolupament Sostenible i a la Innovació Cultural, respectivament.
La gala de lliurament va comptar amb la participació de l’expresident del Govern d’Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, del conseller de Treball, Comerç i Turisme del Govern Balear, Iago Negueruela, i del president de Smart City Expo World Congress de Fira de Barcelona, Ramon Roca.
21 abril 2017