La modernització del sector turístic protagonista en la tercera edició d’HostelCuba

Avui arranca la tercera ediciód’HostelCuba, el Saló Internacional de l’Equipament per a Hotels, Restaurants i Serveis Turístics organitzat per Fira de Barcelona i l’operador firal cubà Grupo Empresarial Palco al recinte firal Pabexpo de l’Havana, que reuneix empreses de tot el món per presentar noves propostes que ajudin a la modernització d’un sector clau a l’illa. En el certamen, hi participen 120 expositors de 18 països i s’estrena la zona Hotel&Spa Experience en la qual els assistents podran conèixer productes aplicats en la recreació dels diferents serveis d’un hotel. 
La tercera edició d’HostelCuba, que se celebra des d’avui fins al 30 de maig, ocuparà tres pavellons del recinte firal de Pabexpo i registrarà un rècord de participació amb 120 empreses expositores de 18 països, 64 de les quals són espanyoles. També participaran firmes d’Alemanya, Argentina, Bèlgica, Bolívia, Canadà, Colòmbia, Guyana, Hongria, Itàlia, Mèxic, Panamà, Portugal, Suïssa, Uruguai, Xile i Xina, i comptarà amb la presència de 9 marques cubanes. El 80% d’aquestes empreses tornen al saló després de participar en les seves edicions anteriors. Durant els tres dies, el saló espera rebre la visita de 4.000 professionals, entre exportadors i importadors, procedents de més de 30 països.
Igualment, els expositors podran mostrar productes dels sectors d’equips i maquinària per a hotels i restaurants als compradors més importants del país, i entraran així en contacte directe amb el mercat cubà. A més, s’organitzaran rondes de negoci en les que els professionals podran conèixer a compradors amb llicència d’importació.
El certamen ofereix un espai en el qual, per mitjà de xerrades i tallers, els professionals del sector presentaran els projectes més innovadors i comptaran amb espais de networking; així mateix, amb la idea de diversificar el catàleg de proveïdors estrangers a l’illa, el govern cubà presentarà la seva cartera d’oportunitats que necessiten de finançament a través d’un fòrum d’inversions.
Hotel&Spa Experience
A més, aquest any, per primera vegada es podran veure de forma directa l’aplicació dels productes presentats a través d’Hotel&Spa Experience, una activitat que permet a les marques guanyar visibilitat gràcies a la recreació de les diferents àrees d’un hotel; una habitació domòtica, un bany, àrea wellness, jardí i pati interior o saló de reunions. Aquesta novetat s’ha dut a terme amb la col·laboració de fabricants, distribuïdors, decoradors i interioristes de primer nivell, en què els assistents, a través dels tours que es realitzen per l’interior de l’hotel, podran veure de manera pràctica les aplicacions de els productes dels diferents expositors.
El director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, destaca la importància d’aquest saló per al país caribeny i la modernització del seu sector turístic: “A través de la celebració de HostelCuba, l’illa està obrint les portes a la inversió estrangera , una cosa que és fonamental per innovar en els serveis i en l’oferta. Aquest certamen cobreix la necessitat del sector hoteler del país, que vol modernitzar-se i conèixer els últims productes per oferir el millor servei als turistes”. 
El turisme a Cuba està en auge, el Ministeri de Turisme de la República de Cuba preveu que per a l’any 2020 creixi un 20%, això suposa que més de set milions de turistes visitin l’illa. A més, aquest augment implica un creixement d’ingressos turístics del 30%, confirmant que el turisme és un dels principals motors econòmics de l’illa.
Fira a Cuba
HostelCuba forma part de la cartera de salons que organitzen Fira de Barcelona i el Grup Empresarial Llotja al recinte firal Pabexpo de l’Havana. En 2019 també s’ha celebrat la segona edició de Pacgraf (9-11 abril) i el 2020 estan previstes la tercera convocatòria de la Feria de Alimentos 2.0 Cuba, la Feria de Energías Renovables de Cuba, la Feria Internacional de la Construcción (Fecons) i la primera edició de la Feria de Informática.
Barcelona, 28 de maig de 2019