La Ciutat dels Somnis tanca amb molt bona acollida la seva primera edició com a festival de professions

El renovat Festival de la Infància, ara Ciutat dels Somnis, s’acomiada fins al proper any superant les expectatives inicials i amb una molt bona resposta del públic pel seu canvi de format, més orientat a apropar als més petits el món de les professions a través del joc. Les activitats relacionades amb l’esport, la ciència, la tecnologia, l’art, l’arquitectura, la cuina i el periodisme han estat algunes de les més sol·licitades. 
Durant quatre dies, la Ciutat dels Somnis ha omplert el palau 1 del recinte de Montjuïc d’esport, espectacles, manualitats, experiments, concursos… i molta diversió. Segons la seva directora, Rosey Soley, “el nou model de certamen ha tingut molt bona acollida gràcies a la qualitat de les activitats, ja que a través del joc els nens i nenes han pogut descobrir què volen ser de grans i aprendre nous coneixements i valors . Aquesta resposta positiva del públic ens anima a seguir treballant en aquesta línia i continuar evolucionant en aquest format de cara a la propera edició”. A poques hores del seu tancament, la Ciutat dels Somnis ja ha rebut 25.000 visitants.
La ciutat imaginària, que ha recreat 23 espais urbans com un hospital, un poliesportiu, un ajuntament, una casa, un hotel, un parc o una plaça, ha acollit més d’un centenar de propostes d’oci on els nens i nenes de 4 a 12 anys han pogut descobrir fins a 80 professions i oficis diferents. Les activitats relacionades amb l’esport, com el rocòdrom o els camps del FC Barcelona, de la Secretaria General de l’Esport i de la Federació Catalana de Futbol, han estat algunes de les més sol·licitades, així com les vinculades al periodisme com el plató de televisió de Mediapro on els més petits han pogut presentar un informatiu o fer de càmera.
També han tingut gran demanda els tallers artístics de l’Atelier, els jocs relacionats amb la tecnologia i la ciència i les activitats de cuina i de construcció, així com el circuit de conducció, entre moltes altres.
La Ciutat dels Somnis està organitzada per Fira de Barcelona i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de diferents entitats i centres formatius.
Barcelona, 30 de desembre 2017