La Ciutat dels Somnis omplirà les Festes de Nadal de jocs, professions i molta diversió

El nou Festival de la Infància, la Ciutat dels Somnis, es prepara para omplir el Nadal de jocs, valors, coneixements i diversió. La cita de Fira de Barcelona, que se celebrarà del 27 al 30 de desembre, recrearà una ciutat imaginària que comptarà amb diversos equipaments urbans, com ara un hospital, un taller mecànic, un ajuntament o un pavelló esportiu. Al seu interior es desenvoluparan prop d’un centenar propostes lúdiques, esportives i culturals per apropar el món dels oficis i les professions als nens i nenes d’entre 4 i 12 anys. 
Durant les festes de Nadal, la Ciutat dels Somnis, evolució del Festival de la Infància, es construirà de forma imaginària al Palau 1 del recinte de Montjuïc. Una ciutat màgica on els infants podran imaginar i descobrir a través del joc què volen ser de grans: doctora, infermer, cuiner, treballador social, esportista, enginyera, mecànica, educador, inventora, artista, cambrer etc. Es tindrà cura de tractar les ocupacions trencant els estereotips de gènere que tradicionalment les envolten.
El director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, destaca que ” la Ciutat dels Somnis és un pas endavant del Festival de la Infància cap a un nou model adaptat als nous temps, on els nens i nenes més enllà de passar-s’ho molt bé, podran aprendre, experimentar i explorar el seu futur a través del món de les professions i en l’entorn d’una ciutat feta a la seva mida”.
Així, durant quatre dies els nens i nenes es podran apropar d’una manera lúdica a una ciutat que engloba 80 professions de dotze activitats econòmiques i aprendre jugant què volen ser de grans. En aquesta ciutat hi participen més de 40 empreses, institucions i entitats i han col·laborat en la creació dels seus espais 9 salons de Fira de Barcelona (Alimentaria, Hostelco, Construmat, Healthio, Expoquimia, Automobile, IOT Solutions World Congress, Graphispag i Liber).
Jugar a ser, carrer a carrer
L’element central d’aquesta ciutat serà la plaça, escenari de diverses actuacions i espectacles de màgia, titelles i teatre, així com un parc que la creuarà. Els més petits podran crear elements florals i plantar-los en diferents espais així com pintar i decorar façanes de cases, donant color i vida a la ciutat en el dia a dia del saló.
Passejant pels seus carrers els infants s’aniran trobant diversos espais d’una ciutat, com l’Ajuntament, des d’on s’ha col·laborat en la concepció d’aquest nou format del Festival de la Infància, i equipaments urbans com un pavelló esportiu amb camps de futbol, pista de bàsquet de la Fundació del FC Barcelona i altres activitats de la mà de la Secretaria de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, així com un rocòdrom per experimentar professions relacionades amb l’esport d’aventura.
També comptarà amb un taller i un circuit de conducció per jugar a ser mecànics i aprendre, a més a més, les normes bàsiques d’una circulació segura i sostenible.
La Ciutat del Somnis disposarà d’un hospital, un laboratori, un centre de recerca i un parc tecnològic on els més petits podran ser metgesses, infermers, tècnics de laboratori, enginyeres de robòtica i inventores a través de tallers d’oftalmologia i diagnosi, jocs de seguretat a la xarxa i amb un cinema immersiu de 360 graus.
S’habilitarà també un canal de televisió, de la mà de Mediapro, i un quiosc on descobriran tots els secrets del periodisme, convertint-se per un dia en redactors d’un diari, dones o homes del temps, o presentadors de l’informatiu de la ciutat. Hi haurà, a més a més una llibreria i un atelier, on es podran posar a la pell d’un detectiu, un dibuixant de còmic, un pintor o un artista explotant la seva creativitat.
Els visitants de la Ciutat dels Somnis podran, així mateix, conviure en una casa on podran construir amb les seves pròpies mans un edifici i o inventar noves creacions a través de la robòtica amb peces de Lego.  Igualment podran allotjar-se en un hotel posant a prova les seves habilitats com a cambrers i maîtres participant en proves en família i aprendre sobre el malbaratament alimentari. També aniran al mercat, amb la gastronomia com a protagonista i on participaran en entretinguts tallers de cuina.
En aquesta ciutat tampoc hi faltarà un Ajuntament, organitzat pel propi Ajuntament de Barcelona amb l’espai “Jo de gran vull treballar a Barcelona” que comptarà amb els originals jocs scrabble i twister de les professions, entre d’altres propostes; i un parc on es concentraran les activitats per fomentar i conscienciar de la necessitat de reciclar els residus que generem. Els infants també podran gaudir d’actuacions de cultura popular, participar en gimcanes i tallers de la mà de la Diputació Barcelona.
Com a novetat també, el preu de les entrades a la Ciutat dels Somnis serà de 6€ per un dia sencer, reduint-se a la meitat per fer-lo el més assequible possible per a totes les famílies.
La Ciutat dels Somnis, organitzada per Fira de Barcelona, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de la col·laboració de diferents entitats i centres formatius. S’espera rebre 20.000 visitants.
Barcelona, 12 de desembre de 2017