La Barcelona Bridal Week tanca una edició marcada per la internacionalitat i el glamour

Barcelona Bridal Week està a punt de tancar les portes de la seva 24ena edició, la primera organitzada per Fira de Barcelona, que ha aconseguit convertir durant una setmana aquest esdeveniment en centre de les mirades de tot el món interessat en el sector de la moda nupcial . La qualitat dels dissenys aportats per les firmes a la Passarel¿la Gaudí Núvies i el Saló Noviaespaña, però també la qualitat dels visitants i compradors nacionals i internacionals que han acudit, reafirmen la Barcelona Bridal Week com a cita de referència mundial.

Després de la clausura el passat divendres de la Passarel¿la Gaudí Núvies, avui toca al Saló Internacional Noviaespaña que tanca aquesta tarda una edició marcada per la qualitat dels seus visitants professionals. El 60 % han estat internacionals, de 74 països, xifra que suposa un increment del 23% en el nombre dels llocs de procedència amb respecte a l’any passat. Els més nombrosos provenien d’Itàlia, Alemanya, Federació Russa, EUA, Regne Unit, Portugal i Brasil en aquest ordre.

La majoria dels visitants eren decisors de compra molt interessats a adquirir vestits, complements i articles “made in Spain”. Aquestes dades ratifiquen l’èxit d’un dels sectors més potents del tèxtil, que compta amb firmes que ja s’han convertit en líders mundials. De fet , Espanya és després de la Xina, el segon país del món que exporta articles de moda nupcial, convertint aquest sector en un dels més potents i sòlids de l’economia espanyola.

Segons el director de l’esdeveniment, Miquel Serrano “Es nota un moderat optimisme en el sector, així que estem satisfets dels resultats, en concret en l’àmbit internacional. Seguirem treballant en aquesta mateixa línia perquè els dissenyadors espanyols segueixin conquerint no només una de cada 10 núvies de tot el món, sinó moltes més “.

L’oferta del saló ha estat de les més completes de les últimes edicions. L’esdeveniment ha ocupat el pavelló 2 del recinte de Gran Via on s’han exposat uns 10.000 vestits de núvies i més de 2.500 de festa presentats per 200 marques, el 50% d’elles internacionals, procedents d’Alemanya, Bèlgica, França, Anglaterra, Itàlia, Líban, Portugal, Corea del Sud, Polònia, Turquia, Romania, Colòmbia, Mèxic i Brasil; i ha acollit per primer any el saló de bijuteria i complements de moda Eurobijoux & MIBI .

Per la seva banda, la Passarel¿la Gaudí Núvies, que va tancar el divendres amb la desfilada de Pronovias celebrant el seu 50 aniversari, va omplir completament l’aforament en les 19 desfilades en què 22 dissenyadors van mostrar més de 600 noves creacions que conformen algunes de les col¿leccions de 2015 més rellevants del món. La Passarel¿la de la Barcelona Bridal Week ha estat més que mai el centre de les mirades internacionals ja que per primera vegada s’han difós les desfilades en directe via Internet (streaming) a nivell global. Més de 10.000 persones de 29 països dels cinc continents, amb Colòmbia al capdavant seguida per Itàlia, Mèxic, Estats Units, Brasil, Bèlgica i Alemanya fins a Argentina, Indonèsia o Rússia han seguit les desfilades on line.

A falta de poques hores pel seu tancament, es calcula que en total uns 16.000 visitants hagin acudit a la Barcelona Bridal Week, consolidant així la cita catalana com l’autèntic referent mundial de l’univers Bridal.

La setmana dedicada a la moda per a núvia, nuvi, festa i cerimònia tornarà del 5 al 10 de maig del 2015 a Fira de Barcelona per presentar les col¿leccions 2016 de les firmes més importants del sector de la moda nupcial.

Barcelona, 11 maig 2014