Iwater 2018 destaca la innovació i la tecnologia com els grans motors del sector de l’aigua

Iwater, el Saló Internacional del Cicle Integral de l’Aigua que organitza Fira de Barcelona, prepara la seva segona edició del 13 al 15 de novembre al recinte de Gran Via. Al 2018, el saló posa el focus en la innovació i la tecnologia com els principals motors capaços d’assegurar una gestió eficient, sostenible i “smart” dels recursos hídrics a les ciutats, l’agricultura i la indústria. L’esdeveniment aportarà, així mateix, coneixement sobre la reutilització de l’aigua, la necessària modernització de les infraestructures i el repte de la transformació digital del sector de l’aigua.

En la seva oferta comercial Iwater 2018 reunirà estands d’operadores, enginyeries, constructores i entitats públiques, així com empreses amb solucions per a la captació, tractament, distribució, transport, emmagatzematge, sanejament, depuració, reutilització, reg, gestió i consum d’aigua per a ús agrícola, urbà, industrial o domèstic. En aquest vessant industrial, Iwater es proposa mostrar solucions punteres per a totes les fases del cicle integral de l’aigua, així com dinamitzar l’activitat i el creixement de les empreses del sector i contribuir a la seva projecció internacional.

Iwater ocuparà el pavelló 1 del recinte de Gran Via i se celebrarà simultàniament amb altres tres esdeveniments amb els quals compartirà sinergies i visitants: Smart City Expo World Congress, dedicat a les ciutats intel·ligents; Smart Mobility, sobre mobilitat sostenible; i la Circular Economy European Summit, sobre economia circular.

En les seves activitats, Iwater 2018 comptarà amb espais formatius i de coneixement que inclouran conferències, taules rodones i presentacions d’aplicacions de les solucions exposades a la sala, així com exemples de bones pràctiques en gestió de l’aigua.

D’aquesta manera, està previst que el saló inclogui el Fòrum Iwater, on s’abordaran temes clau per al desenvolupament del sector; el Inno Hub i el Tech Hub, dues àrees per a visualitzar la R+D i la darrera tecnologia aplicada al cicle de l’aigua; i un espai obert a la participació de start-ups coordinat per 4YFN. Així mateix, com a suport i reconeixement a la innovació, Iwater convocarà els Premis Iwater al millor producte, investigació i idea exposats en el marc de la fira i es concedirà un guardó especial a la iniciativa solidària més destacada en l’àmbit de l’aigua.

Al capdavant del comitè organitzador -en el qual estan representades les principals empreses i entitats del sector- ha estat nomenat recentment el conseller delegat de MAT Holding, Pau Relat, que considera que “en un entorn en el qual la sostenibilitat és una premissa cada cop més indispensable, el sector de l’aigua té el repte i la responsabilitat d’oferir solucions que contribueixin a una gestió eficient de l’aigua”. En la celebració de la seva segona edició, “el saló Iwater vol afermar-se com el punt de trobada entre aquelles companyies tecnològiques i del sector de l’aigua que treballen en el desenvolupament de solucions per assolir aquest objectiu”, afegeix Relat.

En aquesta línia, un dels principals factors diferencials d’Iwater és la seva aposta per la internacionalitat amb la finalitat de facilitar a les empreses espanyoles l’accés a mercats exteriors especialment de Llatinoamèrica, la Mediterrània i el sud d’Europa. Per a això, Iwater promourà la visita de delegacions, professionals i agents públics i privats internacionals de països d’interès per a les firmes expositores, aprofitant també les sinergies de la coincidència amb Smart City Expo World Congress, la cita internacional de referència sobre ciutats intel·ligents que es celebra a Barcelona des de 2011.

En la seva primera edició, celebrada el 2016, Iwater va reunir 127 empreses de 10 països, 4.562 visitants propis i 11.500 addicionals gràcies a la confluència en les mateixes dates i recinte amb altres tres esdeveniments com Smart City Expo World Congress, l’European Utility Week i la circular Economy European Summit.

Barcelona, abril de 2018