IoTSWC 2018 premia les solucions de Huawei, Ioterop-Synox, Nokia, i Intel-ARM-Pelion

Huawei, Ioterop-Synox i Nokia han estat les empreses guanyadores enguany dels IoT Awards que convoca l’IoT Solutions World Congress, saló sobre l’internet de las coses industrial organitzat per Fira de Barcelona, en reconeixement als millors projectes desenvolupats en l’àmbit de l’internet industrial a nivell mundial al darrer any. Així mateix, la solució desenvolupada de forma col·laborativa entre Intel, ARM i Pelion que permet connectar qualsevol dispositiu IoT al núvol en qüestió de segons ha estat guardonat com el millor testbed d’aquesta quarta edició que se celebra fins aquesta tarda al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

A la categoria de transformació de negocis, el premi ha estat per a la plataforma Huawei OceanConnect IoV (Internet of Vehicles) aplicada per la firma d’automoció Groupe PSA. Aquesta plataforma converteix els vehicles en intel·ligents transmetent dades de manera segura, confiable i eficient al núvol transforma el servei dels fabricants d’automòbils, i contribueix a la evolució del transport intel·ligent.

Com a millor solució per a la indústria, ha estat guardonat el sistema de monitorització industrial no intrusiu en plantes nuclears basat en càmeres intel·ligents que les empreses IoTerop i Synox han construït per Électricité de France EDF, la principal empresa de generació i distribució elèctrica de França. Aquesta solució IoT és capaç d’administrar actius i optimitzar els equips existents i les tasques de manteniment en temps real de la planta nuclear d’EDF Golfech.

A la categoria de tecnologia més innovadora ha estat premiat el projecte “Sensing as a Service” de Nokia. Es tracta d’una plataforma desenvolupada per Cellcom, proveïdor regional de serveis sense fils als Estats Units, que recopila i processa dades de sensors en temps real i els ven en un marketplacegestionat sobre la plataforma blockchain. Entre la informació que es recull hi ha dades mediambientals, dades per a la predicció d’anomalies a l’entorn industrial, control de hardware i monitorització de plantes de producció.

Els IoT Awards també han concedit un guardó al millor dels 10 testbeds exposats enguany a l’IoT Solutions World Congress. Per al jurat la mereixedora del premi ha estat la solució desenvolupada per Intel, ARM i Pelion per a Hitachi i Infosim que permet endollar, connectar i usar qualsevol dispositiu en plataformes IoT en només uns segons. Aquest prototipus és realment innovador doncs en l’actualitat, es necesiten entre 20 i 40 minuts per configurar un dispositiu IoT i aprovisionar-lo en un sistema de gestió al núvol i en la majoria de casos es requereix una configuració prèvia per part dels fabricants o d’una configuració manual per part d’instal·lador qualificat.

Les empreses finalistes en aquesta edició dels IoT Awards han estat Serimag; Libelium; Tellmeplus; Witrac; Neuron Soundware; Huawei Technology; Dassault Systèmes i Nymea.

La IoT Solutions Awards Gala ha tingut lloc al Pavelló italià del recinte firal de Montjuïc en un acte que ha aplegat els principals representants empresarials i tecnològics de l’internet industrial internacional.

Barcelona, 18 d’octubre de 2018