IoT Solutions World Congress reunirà a l’octubre els líders de la transformació digital de les indústries

IoT Solutions World Congress (IoTSWC), el major esdeveniment internacional sobre les innovacions de l’internet industrial de les coses (IIoT), torna del 29 al 31 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. En la seva cinquena edició, IoTSWC evidenciarà l’abast real de la transformació digital en diferents sectors industrials i negocis que estan incorporant a la seva activitat tecnologies disruptives com IoT, blockchain i intel·ligència artificial, entre d’altres. Hi participaran com a expositors les grans companyies subministradores de solucions industrials i proveïdors de tecnologies de la informació que estan liderant aquest canvi de paradigma, així com experts que presentaran les tendències que estan movent aquest mercat en plena expansió.

Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium® (IIC™), ara incorporant OpenFog, IoTSWC 2019 ja compta amb la presència confirmada com a espònsors de Wipro Digital, Microsoft, SAS, Vodafone, Kaspersky, Thingstream i Orange.
L’esdeveniment espera superar els 380 expositors i reunir més de 400 ponents en una edició decisiva per preparar-se tecnològicament per afrontar de forma competitiva el 2020, any que marcarà un punt d’inflexió tecnològic segons molts experts. En aquest sentit, una enquesta realitzada per IoTSWC entre els seus visitants ja avançava el 2017 que un 45% de les empreses assistents pensava invertir més d’1 milió d’euros en IoT en els següents tres anys.
El director de IoTSWC 2019, Roger Bou, assenyala: “Totes les previsions apunten que el 2020 es produirà un important salt tecnològic en el qual es comprovarà la maduresa de tecnologies fins fa poc revolucionàries. Per això, aquest 2019 ve carregat d’innovacions i és clau perquè moltes indústries i empreses es preparin o avancin diversos estadis en l’adopció de tecnologies per a posicionar-se amb èxit en el nou escenari de la transformació digital “. En aquest sentit, Bou destaca que l’edició d’enguany de l’esdeveniment està molt enfocada a oferir “les eines i el coneixement necessari per ajudar-los en aquest propòsit”.
En aquest sentit, el director executiu del IIC, Richard Soley, recorda l’enfocament pràctic de l’esdeveniment que mostra no només els darrers avenços de l’IIoT sinó també de les tecnologies habilitadores per impulsar la transformació de múltiples sectors industrials. “IoTSWC està pensat per als sectors usuaris que han de cercar com implantar aquestes tecnologies. Són ells els que presentaran al Congrés la seva experiència mitjançant casos d’èxit i els que compartiran els resultats que estan obtenint “, explica Soley.
La fórmula IoTSWC
La fórmula amb la qual IoTSWC ha esdevingut un esdeveniment de referència mundial sobre IIoT consisteix a concentrar durant tres dies en un mateix espai: exposició comercial, bancs de proves i congrés amb els millors experts internacionals.
Així, a la zona d’estands participen els principals proveïdors d’IoT a través de les seves centrals mundials, entre els quals hi ha companyies de tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de hardware, fabricants de software, empreses de seguretat, operadores de serveis i de telecomunicacions, o firmes d’automatització industrial, entre d’altres.
Com a novetat, aquest any l’esdeveniment barceloní incorporarà una àrea per a start-ups. En les properes setmanes es llançarà una convocatòria específica per seleccionar la vintena d’empreses emergents que conformaran aquest nou espai.
Un altre dels centres d’interès de l’esdeveniment serà novament l’àrea de testbeds o bancs de proves on es realitzaran demostracions en directe de les deu millors d’aplicacions d’IIoT seleccionadas per un comitè d’experts. A diferència d’edicions anteriors, aquest any podran presentar-se projectes no necessàriament vinculats a firmes expositores. D’aquesta manera s’amplia la recerca de casos d’èxit en què la implantació d’IoT, la intel·ligència artificial o el blockchain en l’últim any hagi suposat una autèntica revolució.
Per la seva banda, el Congrés reunirà els millors experts mundials en tecnologies disruptives i representants de la indústria per analitzar l’impacte de les solucions IoT en diferents entorns, la seva convergència amb altres tecnologies, així com definir tendències a curt termini. El 2019 els eixos temàtics sobre els quals tractaran les sessions són: transport connectat; manufactura; salut; energia; construcció i infraestructures; logística; altres sectors industrials; blockchain i intel·ligència artificial, aquests dos darrers amb fòrums propis com ja va passar l’any passat. Concretament el Blockchain Solutions World i l’Artificial Intelligence & Cognitive Systems Fòrum.
Així mateix, IoTSWC reconeixerà els projectes més innovadors i impactants desenvolupats durant l’any a través dels IoT Solutions Awards, guardons oberts a la participació d’empreses i entitats d’arreu el món que podran enviar la seva candidatura entre març i juliol.
En la seva edició de 2018, IoTSWC va reunir 341 expositors i 16.250 visitants de 120 països. Segons dades de l’organització, el 72% dels visitants té un elevat poder de decisió en les seves empreses la qual cosa confirma l’eficàcia de l’esdeveniment a l’hora d’atreure els perfils professionals clau involucrats en la transformació digital de les indústries. En aquest sentit, destacar també que gairebé la meitat dels visitants procedeix de sectors industrials i econòmics usuaris d’aquestes tecnologies.
Barcelona, 20 de febrer de 2019