IoT Solutions World Congress reuneix els líders mundials de l’internet industrial i el blockchain

La tercera edició de l’Internet of Things Solutions World Congress (IoTSWC), que tindrà lloc del 3 al 5 d’octubre en el marc de la Barcelona Industry Week, reunirà les principals companyies i experts internacionals de l’internet industrial i també del blockchain, que aquest any comptarà amb un fòrum propi dins de l’esdeveniment. Es preveu la participació directa de 240 empreses, un 30% més que el 2016, i l’assistència de més de 250 ponents que analitzaran les novetats i aplicacions reals d’aquestes tecnologies disruptives que impulsaran la transformació digital de tot tipus d’indústries, sectors i serveis.

El ràpid desenvolupament d’aplicacions IoT en el mercat i el creixent interès que desperta en la indústria conèixer els seus beneficis es veu reflectit en IoTSWC que enguany augmenta la seva dimensió, ocupant dos pavellons al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. L’esdeveniment és un dels més grans del món en la seva especialitat i l’únic que uneix exposició comercial, coneixement, bancs de proves i networking professional al més alt nivell. A més compta amb el suport d’algunes de les majors cadenes del sector com l’Industrial Internet Consortium (IIC), Industrie 4.0, i la Industrial Valuechain Initiative (IV-I).
Al saló hi participen companyies de tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de programari, empreses de seguretat, proveïdors de serveis i de telecomunicacions, signatures d’automatització industrial, consultores, fabricants de hardware, centres tecnològics i de R+D, incubadores, associacions i entitats relacionades amb l’IoT, així com governs de diferents països.
Banc de proves
Entre les empreses expositores figuren les centrals mundials de firmes com ABB, Accenture Digital, Analog Devices, Deloitte, Google Cloud, Honeywell, Huawei, Intel, Microsoft, SAS, Schneider Electric, Telit, Vodafone, Wipro, Amazon web services, Everis, Fiware , Harting, HBC, Hewlett Packard, IOT Works-Kaspersky, Microsoft, National Instruments, Nokia, Optimal Plus, Orange, PTC, Red Hat, Sigfox, Telefonica, Thales, T Systems, i Yokogawa.
Com a complement de l’àrea d’exposició, IoTSWC obrirà novament la zona de testbeds o bancs de proves on es realitzaran demostracions en directe para veure en funcionament onze aplicacions de l’internet industrial desenvolupades per empreses líders. Es podrà veure ascensors, vaixells, drons i sistemes de rec connectats per facilitar el manteniment i la gestió remota, així com robots que inspeccionen transformadors plens d’oli a les plataformes petrolíferes o sistemes para prevenir gelades en camps de fruiters. Hi haurà solucions per millorar la seguretat laboral en la indústria, eliminar temps d’inactivitat a las fàbriques i interconnectar màquines i processos, així com un sistema de gestió de la logística del fred i una demostració per prevenir un ciberatac.
Coneixement aplicat
En l’àmbit congressual específic de l’IoTSWC es duran a terme més de 125 sessions entre conferències, taules rodones, panells d’experts i presentacións de casos d’èxit amb la participació de més 250 ponents i experts reconeguts a nivell mundial.
Es posarà el focus en l’aplicació de l’IoT en sis sectors concrets: fabricació de béns; energia i subministraments; transport connectat; construcció i infraestructures; salut; i indústria oberta. Malgrat això, s’abordaran també qüestions de caràcter transversal que incideixen en qualsevol àmbit del IoT com la intel·ligència artificial, el Big Data, el Cloud Computing, robòtica, sensors, seguretat, objectes intel·ligents, estàndards, nous models de negoci, emmagatzematge d’informació o predicció analítica, entre d’altres. Així mateix, com a activitat complementària, s’inclourà un fòrum monogràfic sobre Blockchain, així com unes jornades centrades en criptoeconomia i oportunitats d’inversió en negocis que ja utilitzen aquest sistema i que sumaran a l’esdeveniment altres 118 experts, de 18 països.
Entre els ponents destacats en el IoTSWC figuren el professor del MIT Media Lab, Joe Paradiso,qui parlarà de com els éssers humans es connectaran a l’Internet de les coses i l’expert en ciberseguretat i director d’investigació de F-Secure, Mikko Hyppönen, qui advertirà de la vulnerabilitat de les coses connectades i la necessitat d’adoptar mesures de seguretat pròpies per fer front a qualsevol ciberamenaça. Per la seva banda, el responsable global d’Operacions d’Equipatge de la IATA, Andrew Price, parlarà sobre com les tecnologies IoT permeten a les companyies i aeroports realitzar un seguiment dels equipatges. Així mateix, el cap d’integració de la Orion Mission Multi-Purpose Crew Vehicle de la NASA, Carlos García-Galán, parlarà sobre el paper que les tecnologies IOT estan exercint en projectes d’exploració espacial, entre ells el desenvolupament d’un potent coet.
Blokchain i criptoeconomia
Per la seva banda, el Blockchain Solutions Forum i la ICO 2017 & Crypto Economy Conference, organitzats conjuntament per Fira de Barcelona i la plataforma Bécon (Blockchain Ecosystem Network), reuniran els principals experts internacionals, així com representants d’empreses que estan implantat la tecnologia de cadena de blocs amb èxit en àmbits tan diversos com l’energia, la logística, la mobilitat, la gestió de recursos humans, la construcció, ports i aeroports, fabricació de béns, el sector immobiliari, l’alimentació, ONG, banca i finances, la salut o la música, entre d’altres. Així mateix, en l’apartat de criptoeconomia assistiran inversors interessats en els nous models de finançament IPO o ICO així com companyies i start-ups que estan implementant solucions Blockchain en el seu negoci i que busquen una injecció de capital per als seus projectes. El creador de la Fundació Bitcoin, Jon Matonis; el fundador del Consorci d’Inversors de Blockchain, Mike Costache; el director de programa de Spotify, Erik Beijnoff; i la robot humanoide Sophia són alguns dels ponents.
L’esdeveniment reconeixerà els projectes més innovadors i sorprenents desenvolupats al llarg de l’any i el millor testbed presentat al saló a través dels IoT Solutions Awards. D’altra banda, IOTSWC acollirà un Brokerage Event -promogut per Acció, Enterprise Europe Network i la Comissió Europea- que promourà el networking entre professionals de diferents sectors industrials, a través d’agendes de reunions per a la transferència de coneixement, R+D, així com la recerca de proveïdors o socis comercials. Així mateix, en col·laboració amb la Mobile World Capital s’organitzaran recorreguts temàtics per la zona expositiva per visitar empreses amb solucions relacionades amb transport connectat, atenció sanitària i fabricació industrial.
Barcelona, 21 de setembre de 2017