IOT Solutions World Congress creix acompanyat dels líders mundials de l’internet industrial

Bones perspectives de creixement per a la tercera edició del Internet of Things Solutions World Congress (IOTSWC) que tindrà lloc del 3 al 5 d’octubre en el marc de la Barcelona Industry Week. Aquest esdeveniment de referència mundial reunirà les principals companyies i experts internacionals de l’internet industrial. Es preveu la participació de més de 220 empreses i 250 ponents per presentar les novetats i aplicacions reals d’aquesta tecnologia disruptiva que incrementa la producció, automatitza els processos i modifica el model de negoci de multitud de sectors industrials.

Amb el recolzament d’algunes de les més grans associacions internacionals del sector como ara l’Industrial Internet Consortium (IIC), Industrie 4.0, i la Industrial Valuechain Initiative (IV-I), el IOTSWC prepara una edició marcada pel creixement. Enguany l’esdeveniment passa a ocupar dos pavellons en comptes d’un al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i espera augmentar un 30% el nombre d’expositors, sent el més gran del món en la seva especialitat i l’únic que aplega exposició comercial, coneixement, bancs de proves i networking professional al més alt nivell.
A manca de set mesos per a la seva celebració, ja està confirmada la presència del 60% del total d’empreses previstes, entre les quals destaquen les centrals mundials de firmes com ara Accenture Digital, Intel, Telit, Huawei, Dell Technologies, IoT Works-HCL Technologies, Vodafone, Wipro, Tech Mahindra, Kaspersky, Optimal Plus, National Instruments o Fiware.
Al saló participen companyies de tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de software, empreses de seguretat, proveïdors de serveis i de telecomunicacions, firmes d’automatització industrial, consultores, fabricants de hardware, centres tecnològics i de R+D, incubadores, associacions i entitats relacionades amb l’IoT, així com participacions agrupades internacionals i governs de diferents països.
Com a complement de l’àrea d’exposició, IOTSWC obrirà novament la zona de testbeds o bancs de proves on es realitzaran demostracions en directe per veure en funcionament més d’una desena d’aplicacions de l’internet industrial desenvolupades per empreses líders. Aquests testbeds exploren tecnologies no provades o combinacions d’altres existents amb la finalitat de crear productes i serveis, així com processos capaços de generar nous estàndards internacionals, idees i oportunitats de R+D, a més de nous models de negoci.
En paraules del director de IOTSWC, Roger Bou, “L’internet industrial augmentarà ràpidament la seva presència en tots es àmbits d’activitat i a la vida quotidiana, per això el nostre esdeveniment posa el focus en la innovació i els beneficis que aquesta tecnologia pot aportar a infinitat de sectors. Som referents, tenim els millors experts i a les empreses líders mundials d’aquesta especialitat per ajudar les empreses a donar el salt cap a la indústria 4.0”.
Per facilitar l’accés i la comprensió de les solucions IoT més innovadores tant a les pimes locals como a les empreses internacionals que vinguin a l’esdeveniment, s’organitzaran visites guiades pel saló a càrrec d’experts.
Congrés: Coneixement aplicat
Durant tres intensos dies es portaran a terme més d’un centenar de sessions entre conferències magistrals, taules rodones, panels d’experts, presentació de casos de èxit i entrevistes amb la participació de 250 ponents reconeguts a nivell mundial.
Entre els primers noms confirmats destaquen el professor d’Arts i Ciències dels Mitjans del MIT Media Lab, Joe Paradiso, i el president de Spagnoletti Net i anterior vici-president sènior i director de sistemes d’informació de Campbell Soup Company, Joe Spagnoletti, els quals parlaran de com els éssers humans es connectaran a l’Internet de les coses i de fórmules per implicar a tots els membres d’una empresa en la introducció d’aquesta tecnologia, respectivament.
En aquesta edició es posarà el focus en l’aplicació de solucions IoT en sis sectors concrets: fabricació de bens; energia i subministraments; transport connectat; infraestructures; salut; i indústria global. No obstant, s’abordaran també qüestions de caràcter transversal que incideixen en qualsevol àmbit de aplicació de l’IoT com poden ser la intel·ligència artificial, el Big Data, la transformació digital, el Cloud Computing, robòtica, sensors, seguretat, objectes intel·ligents, estàndards, nous models de negoci, emmagatzematge d’informació o predicció analítica, entre d’altres.
Un comitè d’experts format per especialistes en tecnologia e indústria, així com executius de firmes i entitats de referència mundial a l’ecosistema IoT decideixen els ponents a convidar al congrés, així com l’enfoc dels temes a tractar amb la finalitat de mostrar les tendències i centrar les aplicacions més rellevants als sectors seleccionats.
Innovació i negoci
IOTSWC reconeixerà els projectes més innovadors i impactants desenvolupats al llarg de l’any a través dels IOT Solutions Awards. Es concediran un total de set guardons: un per cadascun dels eixos del programa congressual (fabricació de bens; energia i subministraments; transport connectat; infraestructures; salut; i indústria global) i un darrer premi al millor testbed del saló.
Per altra banda, IOTSWC acollirà un Brokerage Event que promourà el networking entre professionals de diferents sectors industrials, mitjançant agendes de reunions per a la transferència de coneixement, R+D, així com la cerca de proveïdors o socis comercials. Igualment, s’organitzarà una Hackathon en la qual es  preveu la participació de més de 250 estudiants d’una desena d’Universitats els quals tindran que aportar soluciones IoT als reptes plantejats.
Paral·lelament, en el marc de l’IOTSWC tindran lloc una sèrie d’esdeveniments organitzats pels patrocinadors, expositors, ambaixadors i altres socis.
Barcelona Industry Week 
L’IoT Solutions World Congress forma part de la Barcelona Industry Week, una de les plataformes firals més grans del món per a la indústria tant en l’àmbit comercial como del coneixement que tindrà lloc de l’1 al 6 d’octubre en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.  Durant aquesta setmana se celebraran simultàniament Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, In(3D)ustry From Needs to Solutions, IOT Solutions World Congress, els congressos World Congress of Chemical Engineering i World Chemical Summit, i el certamen Smart Chemistry, Smart Future.
Barcelona, febrer de 2017